Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Свято Івана Купала

Івана Купала – традиційне свято, яке відзначається в Україні. Історично, цей день був днем літнього сонцевороту (сонцестояння 20-22 червня), а його назва пішла від язичницького бога земних плодів Купайла. Головні атрибути свята – Купайло та Марена. До цього дня молодь заздалегідь старанно готувалася: робили опудало, плели з живих квітів вінки, готували солому на вогнище, довкола якого водили таночки і співали купальських пісень. Цього року 7 липня традиційно у с. Мала Білозерка, 

(територія колишнього радгоспу «Знамя») відбулися святкування Івана Купала. З привітальним словом до присутніх звернулися, голова районної ради Денис Калінін, голова Малобілозерської сільської ради Сергій Вовк, заступник Дніпрорудненського міського голови Богдан Староконь.

Казкову атмосферу купальського дійства створювали господарі свята народний фольклорний колектив «Хуторяночка» (Малобілозерський сільський будинок культури №2, кер. Червоненко Ольга), радували гостей обрядовими та народними піснями і жартівливою сценкою «Бабки травниці». Окрім творчих номерів, захід супроводжувався театралізованим дійством з міфічними істотами Купайлом та Мареною і божеством Нептуном. Привітали гостей творчими подарунками аматори Василівського та Кам’янко-Дніпровського районів: Малобілозерського будинку культури №1(кер.Бодян Валентина), Златопільського СК, самодіяльного колективу «Дніпряночка» (с.Дніпровка), народного фольклорного колективу «Джерело» (с.Водяне).

Самобутності додали хоровод та спалювання опудала. Присутні мали можливість відчути справжній адреналін під час поїздки на справжньому байку друзів - байкерів з Михайлівки, відвідування атрацкіонів та дискотеки Олександра Батія.

Свято відбулося за підтримки Малобілозерської сільської ради та підприємців. Саме за допомогою спонсорів після концертної програми можна було насолодитись свіжим кулішем звареним у польових умовах та святковим феєрверком.

Не дивлячись на плин часу, вірування та звичаї українського народу живуть у серцях його нащадків. Дуже важливим залишається повернення та відтворення тих традицій, які відрізняють українців від інших національностей. Необхідно знати й шанувати минуле свого народу.

 

 

 

вівторок, 11 Липня 2017 07:59 | Переглядів: 588

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]