Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Працюючим у шкідливих і важких умовах повернуто право на пенсію за віком на пільгових умовах

Кабінетом Міністрів України 4 липня 2017 року прийнято постанову № 479 “Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 р. № 461”, яка набирає чинності з 1 січня 2018 року. Як пояснили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, 

ця Постанова повернула право дострокового виходу на пенсію за віком на пільгових умовах за списками № 1 і № 2 десяткам тисяч працюючих у шкідливих (особливо шкідливих) і важких (особливо важких) умовах праці. Серед них - працівники, зайняті ремонтом устаткування в умовах діючого виробництва на гірничих, металургійних, хімічних підприємствах, на підприємствах з видобування та перероблення нафти, газу та газового конденсату, з оброблення металу тощо. Також право на пільгову пенсію має ряд інших працівників металургійної і гірничодобувної промисловості, атомної енергетики тощо.

Прийняттю Урядом такого рішення передувала тривала робота.

 Зокрема, облдержадміністрація підтримувала позицію обласної федерації роботодавців та обласної ради профспілок щодо призупинення дії та доопрацювання постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 № 461 “Про затвердження Списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах” з урахуванням зауважень, які були направлені до Міністерства соціальної політики України, Федерації роботодавців України та Федерації профспілок України.

 Протягом серпня – грудня 2016 року та в цьому році на виконання доручення Прем’єр-міністра України проводились узгоджувальні наради, робочі зустрічі, переговори, консультації за участю представників Мінсоцполітики, Мінекології, МОЗ, Держпраці, Пенсійного фонду, Федерації роботодавців та Федерації профспілок України щодо внесення змін до списків № 1 і № 2, затверджених постановою КМУ № 461.

 Однак слід зазначити, що з прийняттям постанови КМУ від 04.07.2017 № 479 залишилася не вирішеною низка питань, наприклад, щодо включення до списків майстрів виробничих дільниць, які працюють повний робочий день у шкідливих і важких умовах праці разом з працівниками, які мають право на пільгове пенсійне забезпечення за списками №1 і № 2.

 Подальше вирішення всіх питань стосовно пільгового пенсійного забезпечення планується при проведенні пенсійної реформи, яку запропоновував Уряд та підтримала в першому читанні Верховна Рада України. Законопроектом передбачається зміна механізму фінансування пільгових пенсій, підвищення ставки єдиного соціального внеску за кожного працівника, який працює у шкідливих і небезпечних умовах праці.

 Тому робота щодо внесення змін до списків, виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість у яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, триває.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА

четвер, 03 Серпня 2017 16:45 | Переглядів: 392

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]