Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Об’єднані громади опановують субвенцію з державного бюджету для розвитку територій

Голова районної ради Денис Калінін взяв участь у засіданні робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області, яке відбулось під головуванням заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко. У заході взяли участь фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій, представники об’єднаних територіальних громад.

Під час засідання обговорювалось питання про стан подання об’єднаними територіальними громадами проектів до фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури.

На 2017 рік з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад Запорізької області виділено кошти у розмірі 70 918,8 тис. грн.

Облдержадміністрацією було надано висновки щодо 94 проектних заявок від 16 об’єднаних територіальних громад.

На цей час 41 проектна заявка від 8 об’єднаних територіальних громад на суму 34 510,8 тис. грн. (Гірсівської, Комишуваської, Комиш-Зорянської, Преображенської, Воскресенської, Приморської, Смирновської, Таврійської) погоджені комісією при Мінрегіоні. Проте дві проектні заявки Преображенської та Приморської ОТГ потребують зміни назви та додаткового розгляду на комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок.

На попередній розгляд до Мінрегіону подали документи по 53 проектним заявкам від 8 об’єднаних територіальних громад на суму 36 408 тис. грн. (Берестівська, Біленьківська, Ботієвська, Веселівська, Долинська, Малотокмачанська, Остриківська, Осипенківська).

Облдержадміністрацією проведено аналіз щодо якості підготовки переліку проектів, проектних заявок та програм соціально-економічного розвитку об’єднаними територіальними громадами, які надавались облдержадміністрації для підготовки висновків. Типові помилки та зауваження стосуються насамперед переліку проектів, в якому була надана неповна або недостовірна інформація по проектам.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України внесено зміни до перспективного плану формування територій громад Запорізької області. Відповідно до внесених змін на території Запорізької області запроектовано створення 61 спроможної територіальної громади.

 - Окремі громади, або взагалі відсутні у затвердженому перспективному плані формування території громад Запорізької області, або їх склад та межі не відповідають плану. Отже, перспективний план потребує коригування. Крім того, в області існують «білі плями» - території не охоплені перспективним планом у Михайлівському та Приморському районах. Щоб новоутворені територіальні громади мали можливість скористатися державною підтримкою, обласною державною адміністрацією та райдержадміністраціями проведено відповідну роботу, за результатами якої підготовлені пропозиції про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Запорізької області, - зазначила у своєму виступі Зінаїда Бойко.

 На засіданні робочої групи розглянуті пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану, що стосується наступних районів: Вільнянського, Гуляйпільського, Мелітопольського, Якимівського, Михайлівського, Василівського та Приморського.

 Довідково: на цей час в Запорізькій області утворені 34 нові громади, з яких 11 громад утворено починаючи з грудня 2016 року: Павлівська сільська територіальна громада Вільнянського району, Підгірненська сільська територіальна громада Василівського району Воздвижівська сільська територіальна громада Гуляйпільського району, Плодородненська сільська територіальна громада Михайлівського району, Новобогданівська сільська територіальна громада Мелітопольського району, Кирилівська селищна територіальна громада Якимівського району, Якимівська селищна територіальна громада Якимівського району, Чкаловська сільська територіальна громада Веселівського району, Новоуспенівська сільська територіальна громада Веселівського району, Приазовська селищна територіальна громада Приазовського району, Петро-Михайлівська сільська територіальна громада Вільнянського району.

Зінаїда Бойко наголосила на необхідності посилення фінансової дисципліни щодо використання коштів субвенції та повноти реалізації проектів і введення об’єктів в експлуатацію.

- Обласна влада звертається до всіх об’єднаних територіальних громад з проханням врахувати зауваження щодо підготовки та реалізації проектів, які були у минулому році, - наголосила посадовець.

 

За матеріалами департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА

 

 

четвер, 10 Серпня 2017 14:28 | Переглядів: 517

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]