Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Засідання колегії райдержадміністрації

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в засіданнї колегії райдержадміністрації, із 14 членів колегії були присутні 11. На розгляд колегії було включено 5 питань. Відкрив та провів засідання колегії райдержадміністрації голова районної державної адміністрації Сергій Грачов. На колегії були присутні члени районної молодіжної ради, які одразу після засідання провели першу сесію.

З перших двох питань порядку денного доповіла Лисенко Ірина Леонідівна начальник відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації. Поінформувала про підсумки проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями райдержадміністрації та підсумки проведення I туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».

Про стан справ в галузі тваринництва та заходи з нарощування поголів'я худоби і птиці» і про стабілізацію та нарощування поголів'я корів, збільшення виробництва тваринницької продукції у Василівському районі проінформувала членів колегії та присутніх виконуюча обов’язки начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Беркета Світлана Анатоліївна. Зокрема зазначила, що Відновлення молочного виробництва потребує значних зусиль і коштів, тому сільгосптоваровиробникам, які займаються даною галуззю, вкрай необхідна бюджетна підтримка.

На обласному рівні рішенням від 23.02.2012 № 7 обласної ради затверджена Програма розвитку сільського господарства Запорізької області на 2012-2013 роки, якою передбачається фінансування з обласного бюджету у 2012 році за приріст поголів”я корів закупленого або власного відтворення у розмірі 5000 грн. за голову. Для виконання даної програми кожному району доведено завдання на приріст поголів”я корів у сільгосппідприємствах на 2012 рік. Василівському району до кінця 2012 року необхідно приростити 50 голів корів.

У районі для розвитку тваринництва, зокрема молочного скотарства, рішенням районної ради від 18.05.2012 № 14 затверджена районна Програма розвитку тваринництва у Василівському районі на 2012-2015 роки, згідно якої передбачається спрямування коштів районного бюджету у 2012 році у сумі 200 тис. грн. на закупівлю племінного поголів”я корів, нетелей та телиць.

Крім того на даному етапі ведеться робота по створенню нового підприємства на території Широківської сільської ради, яке буде займатися молочним скотарством. У засновників підприємства є в наявності тваринницьке приміщення та можливість закупити близько 50 голів корів та нетелей, що дозволить виконати завдання по приросту поголів”я корів та збільшити виробництво тваринницької продукції.

З даного питання до уваги членів колегії був підготовлений проект розпорядження голови райдержадміністрації, який з зауваженнями та доповненнями був прийнятий одноголосно.

Про результати дотримання стану фінансово-бюджетної дисципліни у Василівському районі за підсумками 2011 року та I кварталу 2012 року та про проведену роботу по невідшкодованим сумам порушень за результатами ревізій Василівської міжрайонной державної фінансової інспекції за попередні роки інформувала Заступник начальника Василівської міжрайонної державної фінансової інспекції Дребот Світлана Миколаївна.

Найбільш поширеними порушеннями фінансово-бюджетної дисципліни в районі у 2011 році були:

1. Втрати доходів бюджетних установ, комунальних підприємств, яких встановлено на загальну суму 32,69 тис.грн. (впродовж 2010 року 3 999,8 тис.грн.).

Трьома освітніми закладами району (КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Світоч» та КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант», відділом освіти Василівської районної державної адміністрації, а також Малобілозерською сільською радою недоотримано доходи від здачі в оренду майна на загальну суму 32, 69 тис.грн. При цьому, керівниками установ вжито вичерпних заходів щодо відшкодування збитків.

2. Втрати доходів фізичних осіб – 110,53 тис.грн. (у 2010 році – 221,3 тис.грн.), які пов’язані з порушеннями при нарахуванні індексації заробітної плати, не нарахуванням обов’язкових надбавок та доплат, підзвітніх сум, працівникам установ охоплених контрольними заходами.

3. Зайве витрачання бюджетних коштів внаслідок завищення обсягів та вартості виконаних робіт і наданих послуг, списання коштів на видатки без отримання товарів, робіт та послуг встановлено на 3 обревізованих об’єктах на загальну суму 81,06 тис.грн., з них внаслідок завищення обсягів чи вартості виконаних робіт - на суму 79,75 тис.грн.

4. Використанням бюджетних коштів не за цільовим призначенням на суму 43,11 тис.грн. (у 2010 році порушення не встановлювалися), а саме сплатою Малобілозерською сільською радою за рахунок за КФК 100203 «Благоустрій міст, сіл, селищ» за КЕКВ 2133 «Капітальний ремонт інших об'єктів» вартості робіт з улаштування нової лінії вуличного освітлення, що відповідає суті виконаних робіт однак, суперечить рішенню 31 сесії 5 скликання Малобілозерської сільської ради від 26.10.2010 №6, яким виконання робіт з улаштування не передбачено. Порушення відшкодовано у повному обсязі.

5. Зайвим отриманням коштів субвенції з державного бюджету у сумі 36,12 тис.грн. 2-ми комунальними підприємствами району (КП «Дніпрорудненський водоканал» та КП «Дніпрорудненські теплові мережі» спричинено завищенням обсягу заборгованості з різниці в тарифах з водопостачання для відшкодування з державного бюджету. Порушення відшкодовано в частині завищення обсягу субвенції КП «Дніпрорудненські теплові мережі» (1,58тис.грн.).

6. Використання коштів юридичними особами всупереч законодавству, а саме покриття за рахунок бюджетних коштів витрат орендарів на оплату комунальних послуг, виявлено на суму 35,05 тис.грн., з них відділом освіти райдержадміністрації – 16,02 тис.грн. (відшкодовано 8 тис.грн.), КП «Дніпрорудненські теплові мережі» - 17,24 тис.грн. (відшкодовано у повному обсязі), КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант» - 1,79тис.грн. (відшкодовано у повному обсязі).

7. Незаконні витрати бюджетних коштів на оплату праці у сумі 33,29 тис.грн., та, як наслідок, зайва сплата внесків до державних цільових фондів - на суму 11,85тис.гривень.

Факти незаконних витрат бюджетних коштів, пов’язаних з проведенням виплат по заробітній платі та нарахуваннями до державних цільових фондів, встановлено ревізіями 4 закладів освіти та Малобілозерської сільської ради. Як правило, порушення спричинені невірним визначенням базових місяців для проведення індексації заробітної плати, та, як наслідок, застосуванням неправильних індексів.

8. Заниження вартості активів та їх лишки, що в подальшому може призвести до втрат державних, комунальних фінансових і матеріальних ресурсів, виявлено на загальну суму 1 702,22 тис. грн. (впродовж 2010 року – 15 998,4тис.грн.), з них по відділу освіти райдержадміністрації – 1 334,38 тис.грн. Порушення усунуто у ході ревізій у повному обсязі.

У 2011 році в результаті проведеної відділом роботи забезпечено усунення порушень фінансової дисципліни у розмірі 82,89% від загальної суми встановлених за рік, у тому числі порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, 53,68 тис.грн. До порушників бюджетного законодавства, згідно з вимогами Бюджетного кодексу України, застосовано фінансові санкції: у 6 випадках (з 7) зупинено операції з бюджетними коштами (КП «Дніпрорудненський водоканал» санкції не застосовувались через відсутність відкритих в органах казначейства рахунків), у 1 - зменшено бюджетні асигнування Малобілозерською сільською радою, на суму нецільового використання бюджетних коштів).

Правоохоронним органам передано всього 1 ревізійний матеріал, за результатами розгляду якого порушена 1 кримінальна справа. До адміністративної відповідальності притягнуто 31 посадова особа.

Протягом І кварталу 2012 року на території Василівського району відділом проведено 2 контрольні заходи:

- ревізію фінансового-господарської діяльності Комунальної установи «Дніпрорудненська міська лікарня Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області» за період з 01.08.2009 по 01.02.2011;

- ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності в Управлінні Пенсійного фонду України в Василівському районі Запорізької області, в частині правильності призначення пенсії, допомог і компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та обґрунтованості видачі документів, що слугували підставою для призначення пенсії, допомог і компенсацій, за період з 01.01.2009 по 01.12.2011. Фінансових порушень не виявлено.

Світлана Дребот зазначила, що наведені результати контрольно-ревізійної роботи свідчать про невжиття в повному обсязі територіальними органами центральних органів виконавчої влади та місцевими органами влади, керівниками бюджетних установ заходів по забезпеченню належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни на території району.

З метою зменшення обсягів порушень фінансово-бюджетної дисципліни, підвищення ефективності попереднього та поточного контролю з боку органів управління, розпорядників бюджетних коштів усіх рівнів, фінансових органів за дотриманням чинного законодавства Василівська міжрайонна державна фінансова інспекція підготовила 2-ва проекти рішення (розпорядження ), які було поставлено завдання доопрацювати з зауваженнями та доповненнями.

За результатами засідання колегії було надано ряд доручень відносно доопрацювання та доповнення проектів розпоряджень голови райдержадміністрації.

Всі заплановані питання були розглянуті, голова райдержадміністрації подякував за участь та плідну роботу!

 

За матеріалами РДА

 

 

 

середа, 30 Травня 2012 15:15 | Переглядів: 1038

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]