Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Рятівники нагадують правила безпеки життєдіяльності серед дітей

З початком нового навчального року особливо гостро постає питання безпеки життєдіяльності дітей. Фахівці ГУ ДСНС України у Запорізькій області радять після літніх канікул батькам вибрати час і згадати разом з дітьми правила безпечної поведінки на вулиці, в школі і вдома.

ДСНС України у Запорізькій області рекомендує кожному з батьків дуже відповідально поставитися до профілактики різних нещасних випадків з дітьми.

За статистикою Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, лише з початку 2017 року внаслідок пожеж загинули три дитини, вдалося врятувати вісім дітей, ще троє дітей травмовані.

На жаль, чимала кількість пожеж виникає через пустощі дітей з вогнем. Небезпека особливим чином впливає на свідомість дітей, тому саме малеча, при виникненні біди, найбільш гостро відчуває страх, піддається паніці та втрачає контроль над собою.

Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що більшості їх можна було б запобігти. І профілактична робота буде ефективною, коли в цьому будуть брати участь батьки та громадськість. Отже, вони повинні мати не тільки чітке уявлення про причини нещасних випадків і заходи щодо їх запобігання, але й зуміти при необхідності надати правильну першу допомогу.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області нагадує основні правила поведінки при пожежі: якщо у квартирі або будинку почалася пожежа, найголовніше - не панікувати. Необхідно негайно повідомити про це пожежну частину: зателефонувати за номером 101, чітко і ясно назвати адресу і місце виникнення пожежі. Якщо є можливість, то спробувати погасити вогонь засобами, що є під рукою: невеликі джерела пожежі можна гасити мокрою ганчіркою (ударами зверху); не витягувати з вогню предмети, що горять – це сприяє поширенню пожежі. Гасити вогонь (водою або піском) слід із країв до центру; при гасінні пожежі намагатися не відчиняти вікна і двері, бо доступ повітря підсилить вогонь.

Якщо погасити пожежу до прибуття пожежних неможливо, необхідно з іншими мешканцями будинку, не створюючи паніки, вийти на вулицю, використовуючи для цього сходові марші або пожежні драбини між балконами.

При будь-яких надзвичайних ситуаціях необхідно звертатися за допомогою за номером «101».

 

 

вівторок, 05 Вересня 2017 09:07 | Переглядів: 855

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]