Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Відбулась 18 сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в пленарному засіданні вісімнадцятої сесії Запорізької обласної ради. На початку засідання голова фракції Партії регіонів у Запорізькій обласній раді Ігор Грозовський поінформував про зміни у складі фракції — до більшості приєднався депутат Костянтин Гургура. За доброю традицією відбулося нагородження кращих представників Запорізького краю.

Зокрема, нагороди отримали перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука, єпископ Ян Собило. Відзнаки вручали голова ради Павло Матвієнко і голова ЗОДА Олександр Пеклушенко.

Під час сесії облради голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко запропонував депутатам підтримати його ініціативу щодо зустрічі керівництва області з Президентом Федерації футболу України для обговорення ситуації, що склалася на матчі між футбольними клубами «Севастополь» та «Металург».

Губернатор публічно пообіцяв, що обласна влада зробить все можливе, щоб добитися дискваліфікації Віктора Швецова.

- На матчі між «Севастополем» та «Металургом» суддя цинічно засудив нашу команду, але Запорізький край знаходиться під опікою Божої Матері, і справедливість перемогла. Спочатку ми планували вимагати, щоб результати матчу анулювали, а його переграли. Але, враховуючи те, що «Металург» вже й так потрапив у прем’єр-лігу, в цьому нема потреби. Тим не менше, Віктор Швецов має відповісти за свій вчинок. Саме тому я вважаю, що ми - голова облради Павло Матвієнко, голова обласної федерації футболу Віктор Межейко та я - просто зобов’язані зустрітися з Григорієм Суркісом, обговорити ситуацію, що склалася, та порушити питання щодо дискваліфікації цього судді, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Депутати одностайно підтримали пропозицію голови облдержадміністрації не тільки своїми голосами «за», а й бурхливими оплесками.

Олександр Пеклушенко подякував депутатському корпусу, трудовим колективам області за позитивні досягнення регіону, що знайшли своє відображення у результатах всеукраїнського рейтингу, складеного Кабінетом Міністрів України за перший квартал 2012 року. Запорізька область за цей період суттєво підвищила свої позиції в рейтингу регіонів України, перемістившись з 19 на 10 місце. Серед сьогоденних пріоритетів, які визначив очільник області для регіональної влади, — підвищення інвестиційної привабливості регіону, розв’язання проблем житлово-комунального комплексу, боротьба зі злочинністю, ліквідація бар’єрів для роботи бізнесу.

Далі депутати приступили до обговорення питань порядку денного сесії.

Депутати одноголосно прийняли Програму з охорони, збереження та розвитку об’єктів культурної спадщини, що знаходяться у КЗ «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради на 2012-2016 роки.

Під час обговорення Програми забезпечення Запорізької області продовольчим зерном та борошном на 2012 рік виникла дискусія. Депутат Віктор Холодний виразив сумнів щодо обігів фінансування Програми, а депутат Сергій Кальцев упевнений, що її прийняття дозволить контролювати процес ціноутворення на ринку хлібопродуктів.

На сесії обласної ради затверджено зміни та доповнення до обласної Програми забезпечення законності, правопорядку та захисту прав людини в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах на 2011-2015 роки, а також до Програми з проведення нормативної грошової оцінки земель у Запорізькій області на 2008 — 2012 роки.

Начальник управління ЖКГ обласної державної адміністрації Дмитро Свіркін доповів про регіональну цільову Програму «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки.

Депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Віктор Межейко доповів про внесення доповнень до розпорядження голови обласної ради «Про проведення обласного огляду-конкурсу на краще упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховань загиблих захисників Вітчизни у роки Великої Вітчизняної війни» та поінформував про результати цього конкурсу. Депутати прийняли рішення виділити додаткові 4 премії по 15000 гривень для учасників конкурсу.

Голова ради Павло Матвієнко і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко вручили дипломи переможців огляду-конкурсу керівникам сільських та міських рад Запорізької області.

Наприкінці пленарного засідання депутат обласної ради Володимир Пашков звернувся до колег з проханням підтримати звернення депутатів Запорізької обласної ради до Верховної Ради України, обласних, Київської та Севастопольської міських рад стосовно підтримки та невідкладного розгляду і прийняття проекту Закону України «Про засади державної мовної політики». Зі словами підтримки звернення виступили депутати Олена Семененко, Микола Ярмощук.

Після сесії голова обласної ради Павло Матвієнко та голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко дали брифінг засобам масової інформації, під час якого відповіли на чисельні запитання журналістів.

 

четвер, 31 Травня 2012 15:56 | Переглядів: 1065

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]