Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

14-та чергова сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін взяв участь у засіданні сесії Запорізької обласної ради. За пропозицією голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака, присутні вшанувати хвилиною мовчання пам'ять наших земляків та інших військовослужбовців, які трагічно загинули у зоні проведення антитерористичної операції на сході України. 

Зокрема, голова облради висловив співчуття рідним та близьким Руслана Кушова, Валерія Федана, Олега Диньки – запоріжцям, які поклали голови заради миру і незалежності України. Перед розглядом питань порядку денного голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак вручив найкращим запоріжцям нагороди Верховної Ради України та відзнаки Запорізької обласної ради.

За вагомий особистий внесок у розвиток науки та освіти, плідну науково-педагогічну діяльність, підготовку висококваліфікованих фахівців, сумлінну працю та високий професіоналізм Грамотою Верховної Ради України нагороджено завідувача кафедри Запорізького національного технічного університету, кандидата педагогічних наук, професора Валентину Миколаївну Зайцеву. За вагомий особистий внесок у реформування місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальних громад, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм Грамотою Верховної Ради України нагороджено Комиш-Зорянського селищного голову Більмацького району Запорізької області Ігоря Вікторовича Гнатушу. За вагомий внесок у зміцнення соціально-економічного та промислового потенціалу регіону, сприяння розвитку зовнішньоекономічних зв’язків, створення сприятливих умов для підприємницької діяльності Грамотою Верховної Ради України нагороджено трудовий колектив Запорізької торгово-промислової палати. Грамоту було вручено президенту Запорізької торгово-промислової палати Володимиру Івановичу Шамілову.

Розпорядженням голови Запорізької обласної ради, за проявлену особисту мужність, відвагу, героїзм, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку, вагомий особистий внесок у захист обороноздатності держави та її територіальної цілісності Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня нагороджений старший сержант, командир взводу гаубичної артилерійської батареї гаубичного артилерійського дивізіону 55-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Південь» (в/ч А1978) Олексій Андрійович Шевченко.

За проявлену особисту мужність, зразкове виконання службово-бойових завдань, значний особистий внесок у відстоювання свободи, незалежності, територіальної цілісності, державного суверенітету України Подякою голови Запорізької обласної ради відзначений молодший лейтенант, заступник командира роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) по роботі з особовим складом 1-го батальйону оперативного призначення військової частини 3029 Сергій Анатолійович Гренчишен.

Перед початком роботи над сесійними питаннями представник Запорізької обласної виборчої комісії оголосив про заміщення депутатів Запорізької обласної ради сьомого скликання. Так, депутат Запорізької обласної ради від «Опозиційного блоку» Сергій Желєв склав свої повноваження. Замість нього регіональне відділення політичної партії «Опозиційний блок» в Запорізькій області делегувало до депутатського корпусу Запорізької обласної ради Олексія Бєлікова.

Забезпечуючи виконання вимог ч. 3 ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» та враховуючи п. 36 ч. 1 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак надав слово для доповіді щодо результатів діяльності органів прокуратури області у I півріччі 2017 року прокурору Запорізької області, старшому раднику юстиції Валерію Романову.

Депутати не дійшли згоди щодо порядку денного.

Як відомо, розпорядження голови Запорізької обласної ради № 79-р від 08.09.2017 «Про скликання чотирнадцятої сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання» передбачало розгляд 76 питань.

Нагадаємо деякі виступи і заяви, зроблені до закриття сесії. Керівник фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» в Запорізькій обласній раді Юрій Ружин заявив, що депутат облради Владислав Шалєєв, який офіційно набрав повноважень депутата Запорізької облради під час минулої сесії, увійшов до фракції «Радикальна партія Олега Ляшка».

Депутат облради Ярослав Криль оголосив про зміни у фракції «Опозиційний блок» в Запорізькій облраді: головою фракції є Ярослав Криль, його заступниками – Єгор Семенков та Олег Буряк. Світлану Абдурахманову та Олексія Сагайдачного виключено із складу фракції «Опозиційний блок», а Геннадія Марича включено до складу фракції «Опозиційний блок» в Запорізькій обласній раді.

Перед колегами виступила голова постійної комісії з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики, прав людини, свободи слова та інформації Ірина Вишнякова, яка інформувала про звіти депутатів обласної ради щодо їх роботи. Згідно до рішення Запорізької обласної ради, депутати мали прозвітувати про свою роботу за 2016 рік перед виборцями у районах та містах обласного значення, за якими вони закріпленні, та надати до виконавчого апарату обласної ради протоколи зборів виборців та звіти про депутатську діяльність у 2016 році.

Ірина Вишнякова відзначила, що звітні збори були проведені, на них були присутні більше 7000 мешканців. Аналіз звітів, проведений виконавчим апаратом облради, відобразив, що загалом робота депутатів має високий рівень організованості, робота проходила не тільки у складі постійних комісій, а й у складі робочих груп, тимчасових контрольних комісій для вирішення актуальних та проблемних питань. Ними ініційовано більше 100 проектів рішень обласної ради, вони долучались до розробки проектів рішень сесії. Депутати провели понад 2200 прийомів громадян, депутатський фонд для надання матеріальної допомоги громадянам склав більше 10 млн. гривень. Ірина Вишнякова наголосила, що депутати обласної ради розуміють, що від їх роботи залежить процвітання районів, міст та всієї Запорізької області.

Також під час сьогоднішнього засідання депутати облради розглянули звернення трудового колективу ПАТ «Запоріжжяобленерго».

 

вівторок, 19 Вересня 2017 16:35 | Переглядів: 374

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]