Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Попередження насилля серед учнів

Проблема насильства дуже актуальна і болюча для нашого суспільства. В наш час, нажаль, спостерігається зростання кількості фактів насильства, особливо по відношенню до дітей та жінок. Насильство не повинно траплятися ні з ким. Але воно трапляється! Факти жорстокості відбуваються всюди: в сім’ях, учбових закладах, в будівлях, на вулицях. Кожен може постраждати від насилля: 

діти, молодь, літні люди, багаті чи бідні. Не можливо бути байдужим до цієї проблеми! Особливе занепокоєння викликають численні факти насильства і жорстокості по відношенню до дітей. Необхідно сказати, що діти нерідко стають жертвами насильства тому, що не правильно поводяться, схильні до небезпечної і ризикової поведінки, не вірять в страшні наслідки подібної поведінки, недостатньо інформовані про основні правила безпеки і не користуються ними, часто не знають куди можна звернутися по допомогу. Таким чином спостерігається низький рівень інформованості неповнолітніх щодо проблеми насильства. Не вистачає дітям саме кваліфікованої та правдивої інформації.

Традиційно Василівський районний ЦСССДМ проводить районні місячники з питань попередження насильства. В жовтні 2017 в рамках місячника заплановано проведення профілактичних бесід з дітьми із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах на тему: «Світ без насилля», групової роботи з учнями ЗОШ

 м.Василівка, м.Дніпрорудне, смт. Степногірськ, сіл Балки, Скельки, Приморське, Орлянське, М.Білозерка. Профілактичний місячник розпочався з проведення комплексного заходу щодо попередження насильства серед учнів на базі Василівської ЗОШ № 1. Інформаційно – просвітницьку роботу проводила бригада

спеціалістів у складі провідного фахівця із соціальної роботи Василівського районного ЦСССДМ Мандичева Віктора Георгійовича, спеціаліста управління соціального захисту населення райдержадміністрації Васютіної Тетяни Миколаївни, співробітника Василівського відділу поліції Бєляєвої Тетяни Юріївни. Спеціалісти надали дітям змістовну та необхідну інформацію за такими темами: види насильства, причини та наслідки, як не стати жертвою насильства, правила особистою безпеки, куди звернутися по допомогу, кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх. Після заходу діти отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання, профілактичні буклети та мали змогу висловити власну думку з даної проблематики.

Основна мета подібних заходів – це навчити дітей правилам безпечної поведінки та вберегти їх від насильства.

Спеціалісти висловлюють подяку адміністрації школи за організацію профілактичного заходу.

 

четвер, 28 Вересня 2017 15:36 | Переглядів: 332

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]