Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Запровадження наставництва

Багато дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського виховання в Україні потребують влаштування в сімейні форми виховання, велика кількість з них мають низькі шанси на це, особливо це стосується підлітків. Живучи в інтернатних закладах, вони залишаються один на один зі своїми проблемами і потребують підтримки. Цю проблему держава намагається вирішити шляхом введення інституту наставництва, метою якого є знайти дитині,

яка виховується в інтернатному закладі, дорослого друга, наставника, який допоможе адаптуватися в самостійному житті, шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей.

Положенням про наставництво, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2017 р. № 465, визначено що організація наставництва здійснюється центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання дитини.

Тому, 12 жовтня 2017р. Василівським районним ЦСССДМ проведено засідання круглого столу з метою запровадження наставництва для дітей, які проживають в інтернатних закладах Василівського району. На засідання були запрошені спеціалісти служби у справах дітей, психологи та соціальні педагоги інтернатних закладів. Присутніх ознайомлено з Положенням про наставництво та процедурою впровадження програми наставництва.

За результатом обговорення вирішено провести інформаційну компанію, проаналізувати наявність дітей. які потребують такої підтримки та розпочати пошук осіб, які б виявили бажання бути наставником.

 

Директор Василівського районного ЦСССДМ 
Анжела Марчишина

 

четвер, 12 Жовтня 2017 15:59 | Переглядів: 313

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]