Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Виробничий травматизм за 9 місяців 2017 року

За 9 місяців 2017 року до Василівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області надійшло 10 повідомлень про професійне захворювання та 11 повідомлень про нещасний випадок на виробництві. За результатами розслідування визнано такими, що пов’язано з виробництвом 10 професійних захворювань та 11 нещасних випадків. Основними видами подій, які призводять до настання нещасних випадків за 9 місяців 2017 р., виступають:

- 4 випадки внаслідок падіння потерпілого;

- 4 випадки – внаслідок дії предметів та деталей що рухаються, розлітаються, обертаються;

- 1 випадок - внаслідок ураження електричним струмом.

- 1 випадок – внаслідок падіння, обрушення, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту тощо.

- 1 випадок - навмисна травма, заподіяна іншою особою.

Основними причинами нещасних випадків виступають:

- 64% - організаційні - 6 випадків невиконання вимог інструкцій з охорони праці та 1 випадок - незастосування засобів індивідуального захисту (у разі їх наявності);

- 36% - психофізіологічні – 3 випадки - особиста необережність потерпілого та 1 випадок травмування внаслідок протиправних дій інших осіб.

 Для попередження нещасних випадків, на об’єктах господарювання де сталися нещасні випадки на виробництві, будуть проведені обстеження стану охорони праці, згідно графіку:

жовтень місяць 2017р.: КЗ «Балківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» ВРР ЗО та КУ «Василівська центральна районна лікарня» ВРР ЗО;

листопад місяць 2017р.: Василівська районна державна лікарня ветеринарної медицини та ТОВ «Василівський завод МК»;

грудень місяць 2017р.: ТОВ ВФ «Володимир» та ПАТ «Василівський завод технологічного обладнання».

Також повідомляємо, що складова частина профілактики нещасних випадків та професійних захворювань є медичні огляди працівників. На виконання вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України 21.05.2007 N 246, роботодавець за рахунок власних коштів, організовує проходження медичних оглядів працівників зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, та щорічно для осіб віком до 21 року. Для цього потрібно:

- скласти Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду;

- на підставі акту, скласти протягом місяця у чотирьох примірниках

поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним

оглядам та узгодити їх в Головному управлінні Держпраці Запорізької області (один із примірник обов’язково надіслати до робочого органу Фонду соціального страхування)

- укласти або вчасно поновити договір з закладом охорони здоров'я та надати йому список працівників, які підлягають попередньому (періодичним)

медичному огляду.

У разі виникнення питань з профілактики виробничого травматизму та професійної захворюваності, розслідування нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, звертайтесь за адресою: вул.Театральна, 10, м.Василівка, Запорізька область, тел. (06175)72071.

 

 Василівське відділення управління ВД ФСС України у Запорізькій області

четвер, 19 Жовтня 2017 11:35 | Переглядів: 388

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]