Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулись заходи до Дня визволення Василівського району та населених пунктів району від фашистських загарбників

28 жовтня голова районної ради Денис Калінін взяв участь у заходах до визволення населених пунктів району від фашистських загарбників. День села у Малій Білозерці святкувався вперше. 28 жовтня 1943 р. село було визволене від фашистських загарбників. Хоча і день видався непогожий, але атмосфера у селі була святковою. 

У Свято-Пантелеімонівському храмі здійснив Божественну Літургію до святкування ікони Божої Матері "Спорительниця хлібів" та молебен по визволителях села від фашистських загарбників в роки Другої світової війни настоятель храму, протоієрей Іоанн Карташов. Сільський голова та депутатський корпус сільської ради підготували нагородження та подарунки у різних номінаціях: "Кращий працівник", "Зразковий двір", "Сімейні пари-ювіляри", "Новонароджені малобілозерчани".

Балківчани також відзначили День визволення. 28 жовтня відбувся мітинг, присвячений визволенню території сільської ради від фашистських загарбників.

Учасників мітингу привітали голова районної ради Денис Калінін та Балківський сільський голова Марія Радченко. В програмі святкування відбулося проведення «солдатського привалу» для ветеранів війни і праці, святковий концерт.

Цього ж дня відсвяткували День визволення міста Василівка і Василівського району від фашистських загарбників у роки Другої Світової війни.

Святкові заходи розпочалися сільськогосподарським ярмарком та продовжилися урочистим мітингом у якому взяли участь голова районної ради Денис Калінін, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, Василівський міський голова Людмила Цибульняк, депутати Запорізької обласної ради Володимир Усатий, Катерина Луценко та Сергій Грачов, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій району, учасники АТО, волонтери, молодь та громадськість міста. Усі присутні вшанували пам’ять воїнів, полеглих у боротьбі за незалежність та суверенність нашої держави.

Після мітингу мешканці та гості міста взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятного знаку й меморіалу загиблим захисникам України.

Для рідної Василівки та василівчан на честь знаменної дати та свята привітали творчими дарунками вихованці Василівського Центру культури і дозвілля, Дніпрорудненського Палацу культури «Гірник» і запрошені гості з Михайлівського району, а саме солістка Дніпрорудненського Палацу культури «Гірник» Оксана Беспалько з піснею «Люблю я Україну», зразковий цирковий колектив «Романтики» Дніпрорудненського Палацу культури «Гірник», Анастасія Головченко і Маргарита Фролова «Квіти життя», Олег Симоненко «Пісня про Дніпро», Володимир Мажура «Танго в Парижі», Володимир Мирошниченко «Листя жовте», народний вокальний колектив «Гурт «Гарячі серця» - Попуррі, народний театр ЦКД «Ми українці», Марія Мохончук «Купальська», танцювальний колектив «Дикий вогонь»(Михайлівський р-н), Дмитро Пузанов «Мамо, я закохався», вокальний гурт «Мрія», Сергій Алексеєв «Поцілую тебе», Валентина Лисенко, Оксана Беспалько, Таміла Цимбаленко – вокальне тріо «Співочий колорит» Дніпрорудненського Палацу культури «Гірник» - «Лебеді кохання» «Грає сонце», Гурт «Гарячі серця» завершив концертну програму фінальною піснею.

 

 

 

понеділок, 30 Жовтня 2017 11:35 | Переглядів: 731

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]