Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась колегія ЗОДА

Голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в роботі колегії Запорізької облдержадміністрації. Засідання проводив керівник ЗОДА Олександр Пеклушенко. У заході взяв участь заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимир Бандуров. Згідно оцінки діяльності державних адміністрацій, яку здійснює Кабінет Міністрів України, за підсумками І кварталу поточного року Запорізька область посідає 10 місце серед усіх регіонів країни (за підсумками 2011 року - 19).

У поточному році значно на краще змінилася ситуація в сфері економічного розвитку, інвестиційній, науковій та інноваційній діяльності, на споживчому ринку.

- Такого результату ми досягли завдяки узгодженій роботі над спільною метою – покращення життя кожного запоріжця. Я вітаю всіх з цим досягненням, - звернувся до присутніх Олександр Пеклушенко.

Детальніше про стан виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2012 рік за підсумками І кварталу поінформував перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

- Рейтингові показники – доказ того, що соціально-економічна ситуація в регіоні дійсно покращилась. Разом з тим, не маємо права зупинятися – ситуація, як і раніше, вимагає від нас оперативності та зваженості при прийнятті управлінських рішень, - наголосив посадовець.

Передусім занепокоєння керівництва обласної виконавчої влади викликає ситуація в реальному секторі економіки. Обсяг реалізованої промислової продукції в січні-березні поточного року склав 19,2 млрд. грн. За цим показником область посіла четверте місце серед регіонів України. Однак до завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2012 рік це всього 23%.

Неоднозначною залишається ситуація в сфері виробництва та реалізації промислової продукції. З одного боку, зростання обсягу реалізованої промислової продукції зафіксовано по всіх містах обласного значення та в 12 районах. З іншого - з початку року промислові підприємства знижують обсяги виробництва. За підсумками чотирьох місяців темпи скорочення склали 3,2 %. Разом з тим, Програма соціально-економічного та культурного розвитку передбачає зростання обсягів промвиробництва на 6,4%.

Щодо інвестиційної діяльності станом на 1 квітня в економіці регіону працювало майже 1 млрд. дол. США прямих інвестицій. За цим показником область посідає 9 місце серед регіонів України. До кінця року в економіку області планується залучити 75 млн. дол. США.

Проблемною залишається будівельна галузь - в області продовжує скорочуватися обсяг будівельних робіт. На переконання Віктора Ємельяненка, для цього немає об’єктивних причин, адже в поточному році суттєво зросли обсяги державного фінансування на будівництво об’єктів соціального призначення. Тож керівники територій мають організувати роботу щодо своєчасного та ефективного освоєння коштів усіх видів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

Підбиваючи підсумки в розгляді питання соціально-економічного розвитку регіону, Віктор Ємельяненко зупинився на ситуації в сфері державних фінансів. За рівнем виконання доходів загального фонду місцевих бюджетів у І кварталі область продемонструвала одні з кращих результатів серед регіонів країни. Виконання плану склало 23%, а це впевнене 5 місце. Також 6 місце область посіла за обсягом податкових надходжень до місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя (475 грн.) та за темпом скорочення заборгованості із страхових внесків економічно активних платників до Пенсійного фонду України (на 22% до початку року).

Крім того члени колегії розглянули питання про стан ринку праці та шляхи вирішення проблеми безробіття в області, а також обговорили хід будівництва об’єктів фінансування, яких передбачено у 2012 році, за рахунок коштів Державного та обласного бюджетів.

 

четвер, 07 Червня 2012 14:32 | Переглядів: 906

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]