Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Захисти себе та близьких від ВІЛ- інфекції !

За офіційною статистикою Україна опинилася в антилідерах боротьби з ВІЛ/СНІД у Європі. В Україні нині нараховується понад 312 тисяч ВІЛ-інфікованих. Це дані міністерства охорони здоров’я України. Але реальна кількість інфікованих може бути більшою, тому що далеко не всі люди проходять тестування на ВІЛ. 

Більшість випадків інфікування ВІЛ в Україні сьогодні реєструються у молодих людей від 15 до 30 років. При цьому лише менше половини молодих українців обізнані про шляхи передачі ВІЛ і знають, чому необхідно тестуватися на ВІЛ. Враховуючи складність та актуальність проблеми, заходи соціальної профілактики необхідно проводити саме для дітей та молоді з метою надання їм правдивої інформації, профілактики ризикової поведінки та навчання основам здоров’я.

В листопаді 2017 року Василівським районним ЦСССДМ, традиційно, було проведено районний місячник «Молодь проти СНІДу». В рамках місячника фахівцями із соціальної роботи проведено 17 групових заходів (лекції, відео лекторії), в яких прийняли участь 450 учнів. Профілактичною роботою охоплено 12 учбових закладів м. Василівка, м. Дніпрорудне, смт. Степногірськ, сіл Скельки, Орлянське, Мала Білозерка, Приморське, Балки. Застосовуючи різні форми та методи профілактичного впливу, фахівці розповідали неповнолітнім жахливу правду про ВІЛ/СНІД , попереджали про

небезпеку зараження, нагадували про шляхи передачі вірусу та засоби захисту, навчали правилам безпечної поведінки, відповідали на запитання. Серед учасників групової роботи розповсюджено листівки «СНІД стосується кожного».

Хотілось би подякувати учбовим закладам району та особисто лікарю – інфекціоністу Мурашко Л.М. за допомогу в організації профілактичного заходу.

 

 Директор А.Л. Марчишина

п'ятниця, 01 Грудня 2017 13:37 | Переглядів: 338

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]