Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

ДОЛУЧАЙТЕСЯ!

14 червня - Всесвітній день донора крові. Мало хто знає, що цей день було обрано на честь дня народження Карла Ландштейнера, який відкрив системи груп крові АВО. А цьогорічний девіз «Освіти світ!» ще більше підкреслює усю важливість донорства крові як одного з джерел життя людей всього світу. Щодня до лікарень привозять пацієнтів, для яких донорська кров означає життя.

Її компоненти постійно потрібні хворим на лейкоз, гемофілію, апластичну анемію. Без донорської крові не можливо обійтись у майже всіх галузях медицини, особливо у хірургії, трансплантології, акушерстві, онкології, ортопедії та травматології.

Та, на жаль, за останні роки лікарням не вистачає донорської крові. Проте, для здорової людини її здача абсолютно не шкідлива, а здача компонентів крові (плазма, тромбоцити, еритроцити) - навіть лікувальна. Адже плазма крові відновлюється протягом семи днів, разом з цим відтворюється і склад крові, що тільки сприяє здоровій функціональності організму донора.

Донором може бути будь-який дієздатний громадянин України від 18 років, що пройшов відповідне медичне обстеження і не має протипоказань. Донорську кров можна здавати кожні два місяці, плазму - двічі на місяць, клітини крові - тромбоцити - раз на місяць. Долучайтеся до донорства крові! Це і прояв гуманності, і важливий елемент для зміцнення організму та підтримання імунітету!

Всіх бажаючих і небайдужих до чужого горя запрошуємо взяти участь у проведенні Дня Донора, який відбудеться у четвер, 14 червня, у відділенні трансфузіології ЦРЛ. При собі обов'язково мати паспорт.

Світлана ЄВДОКИМОВА
завідуюча відділенням трансфузіології

 

вівторок, 12 Червня 2012 08:08 | Переглядів: 848

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]