Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У Дніпрорудному презентували комунальну техніку

5 січня відбувся робочий візит в Дніпрорудне голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака і його першого заступника Єгора Семенкова, в рамках якого вони провели зустрічі з керівництвом району, міста та проінспектували роботу депутатів облради Віталія Хрола і Володимира Усатого в плані освоєння коштів депутатських фондів. У зустрічі взяв участь голова районної ради Денис Калінін.

Візит розпочався з відвідання виставки коммунальної техніки, придбаної в кінці 2017 роки за кошти обласного бюджету. Торги на покупку машин, а також 95 сучасних контейнерів для збору сміття були проведені через систему Pro-Zorro (всього на ці цілі було витрачено більше 10 млн грн). Дніпрорудненський міськийголова Юрій Коробов продемонстрував гостям нові машини, які поповнили комунальний автопарк: екскаватор-навантажувач, бульдозер, тракторний причіп з високими бортами, трактор з навісним обладнанням, два сміттєвози, асенізаторську машину АС-4 (на базі МАЗів) та самоскид.

Ще один сміттєвоз було придбано за кошти міського бюджету та вже півроку успішно експлуатується КУП «Наш дім».

Участь в огляді виставки комунальної техніки взяли Голова Правління ПрАТ «ЗЗРК» Михайло Короленко, депутати всіх рівнів та небайдужі жителі міста. Михайло Короленко розповів гостям про участь містоутворюючого підприємства у вирішенні нагальних проблем Дніпрорудного, зокрема про придбання автовишки для комунальних потреб та інших соціальних проектах, що реалізуються комбінатом. Разом з працівниками ЗЗРК - депутатами міської, районної та обласної рад Михайло Короленко запросив Григорія Самардака і Єгора Семенкова відвідати новорічне містечко комбінату.

Керівники облради високо оцінили співробітництво підприємства з органами місцевого самоуправління, а також тісну взаємодію депутатів міської, районної та обласної рад, завдяки чому вдалося зробити великий крок вперед у вирішенні багатьох актуальних проблем.

У центрі уваги гостей виявилася і робота двох депутатів обласної ради - директора з персоналу ПрАТ «ЗЗРК» Віталія Хрола і директора з виробництва Володимира Усатого. У попередні роки депутати облради могли використовувати кошти зі своїх фондів в основному на матеріальну допомогу громадянам. З минулого року спектр їх фінансових можливостей розширився. Тепер депутати можуть виділяти кошти на закупівлю обладнання для комунальних підприємств, будівництво комунальних об'єктів, розробку проектів, а також надавати не тільки матеріальну допомогу, а й оплачувати лікування громадян.

Істотну підтримку від депутатів обласної ради вже сьогодні змогли відчути на собі бюджетники Дніпрорудного. Так, за рахунок коштів, виділених з фондів депутатів обласної ради Віталія Хрола і Володимира Усатого, в цьому році для Дніпрорудненської міської лікарні вдалося придбати легковий санітарний автомобіль (ЗАЗ VIDA) і бінокулярний мікроскоп, а також 4 камери для зберігання стерильного медичного інструментарію, 5 одноканальних шприц -насосів, шафу сушильну стерилізаційну, ларингоскоп, операційний світильник і 145 термоковдр, що використовуються при надзвичайних ситуаціях (всього на суму понад 606 тис. грн).

- Звичайно, в лікарні ще багато невирішених проблем, але приємно відзначити, що перші кроки на шляху зміцнення матеріально-технічної бази нашого медичного закладу вже зроблені, - зазначив головний лікар Дніпрорудненської міської лікарні Юрій Абросімов.

З лікарні гості вирушили в школу «Талант», де оглянули приміщення єдиного в районі, але поки непрацюючого басейну (до речі, проект його ремонту вже виконано - за рахунок коштів обласного бюджету), ознайомилися з досвідом роботи класів, де впроваджується інклюзивна система навчання, і вручили почесні грамоти вчителям.

Директор школи Олена Здор продемонструвала гостям не тільки досягнення свого колективу, а й розповіла про проблеми - зокрема, про необхідність ремонту покрівлі школи, відзначивши допомогу депутата Віталія Хрола, за рахунок коштів депутатського фонду якого була виконана проектна документація для проведення необхідних ремонтів.

- Запорізька обласна рада є партнером у розвитку всіх територій нашої області, - зазначив Григорій Самардак, підбиваючи підсумки візиту в Дніпрорудне.

А перший заступник голови Запорізької облради Єгор Семенков додав, що в кінці 2017 року обласна рада виділила Дніпрорудному 25,7 млн грн для проведення ремонтних робіт і робіт з благоустрою в поточному році. А це означає, що комунальній техніці не доведеться простоювати.

За матеріалами газети «Робоче слово»

 

 

 

вівторок, 09 Січня 2018 11:46 | Переглядів: 536

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]