Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

До відома населення району!

Адміністрація КЗ «Василівський Центр ПМСД» ВРР ЗО надає чергове роз’яснення, що в амбулаторіях ЗПСМ запроваджений попередній запис на прийом до лікарів загальної практики – сімейних лікарів з врахуванням навантаження на лікаря та з метою уникнення черг.

Відповідно до Закону України щодо проведення медичної реформи та впровадження в практику сімейної медицини - первинна та неекстрена допомога надається сімейними лікарями без розмежування прийому пацієнтів на дітей та дорослих. Ізольовано забезпечується медична допомога тільки здоровим дітям в кабінетах здорової дитини амбулаторій ЗПСМ.

Пацієнтам не обов’язково приходити до реєстратури амбулаторії щоб записатися на прийом до лікаря, такий запис можливо зробити за телефонами відповідної амбулаторії, яка обслуговує дану територію або електронною поштою чи іншими засобами електронного зв’язку, в такому випадку Ваша медична картка з талоном буде знаходитися у лікаря, до якого був зроблений запис на певну дату та час.

Міністерством охорони здоров’я України у 2018 році планується остаточно завершити укладення угод між пацієнтом і сімейним лікарем та впровадження в практику електронного реєстру пацієнтів, тому в перспективі реєстратури як такі втратять своє практичне значення. На місці медичних реєстраторів будуть працювати диспетчери, які за попереднім записом розподілятимуть пацієнтів на прийом до лікарів, а медична документація буде зберігатися безпосередньо в кабінеті лікаря, з яким пацієнт уклав угоду (декларацію) на медичне обслуговування, а також прийматимуть виклики від пацієнтів, які знаходяться у стані загострення хронічного захворювання та не потребують екстреної допомоги (при зверненні самостійно до медичного закладу такий пацієнт приймається лікарем поза чергою).

Виклики лікаря додому приймаються для певних категорій хворих, а саме: для дітей до 1 року, інвалідів 1 групи, не пересувних пацієнтів та у разі якщо пацієнт знаходиться у стані загострення хронічного захворювання та не потребує екстреної допомоги.

Виклики додому обслуговуються сімейними лікарями щодня у сільській місцевості з 8.00 до 16.42 год., у м. Василівка та м. Дніпрорудне з 8.00 до 18.00 год. Після вказаного часу у будні дні та у вихідні і святкові дні екстрена і невідкладна медична допомога надається підрозділами швидкої медичної допомоги за тел. 103 та у приймальних відділеннях Василівської ЦРЛ і Дніпрорудненської МЛ.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 року № 267 та відповідного наказу МОЗ України «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги» вік пацієнта, віддаленість місця проживання (перебування) чи відсутність у пацієнта коштів на проїзд не можуть бути єдиними підставами для надання первинної медичної допомоги за місцем проживання (перебування) пацієнта, тобто виклику сімейного лікаря додому.

  Адміністрація Центру також нагадує, що жителі Василівського району, які ще не уклали угоду з лікарем на медичне обслуговування мають змогу зробити це до березня 2018 року.

 

вівторок, 06 Лютого 2018 16:45 | Переглядів: 1170

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]