Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Голови рад і громад звернулись до депутатів з проханням врегулювати законодавчу колізію, яка спричинила дефіцит коштів на утримання закладів освіти і медицини

Голови громад і районних рад Запорізької області звернулись до депутатів Запорізької облради з проханням не зменшувати обсяг дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я на територіях. Нагадаємо, через суттєві зміни в бюджетному законодавстві, 25 січня 2018 року Запорізька облрада змушена була перерозподілити дотацію з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків 

з утримання закладів освіти  та охорони здоров’я в розмірі 269 млн. грн.,  затверджену рішенням від 30 листопада 2017 року «Про обласний бюджет на 2018 рік». Сума зменшення становить 155 млн. грн. – за новим законом, за кошти необхідно передати на утримання освітніх та медичних закладів міст обласного значення Запорізької області. 

 - З великою повагою до жителів міст обласного значення, ми просимо поважних депутатів знайти шлях до вирішення законодавчої колізії і не допустити того, щоб у рад і громад були вилучені кошти, які вже затверджені районними бюджетами та бюджетами громад на утримання шкіл, дитячих садочків і лікарень. В противному випадку, кожна з територій матиме значний дефіцит коштів, що може привести до соціального напруження на територіях, - висловив позицію делегації голів рад і громад Запорізької області, які прийшли на засідання постійної комісії з питань бюджету обласної ради, голова Василівської районної ради Денис Калінін.

 Голова постійної комісії з питань бюджету Сергій Ткаченко запевнив керівників територій, що депутати також занепокоєні ситуацією, що склалась, і розглянуть варіанти її вирішення.

 Крім цього проблемного питання, депутати постійної комісії з питань бюджету розглянули низку обласних програм, взявши їх до відома. Детально депутати зупинились на важливості обласної програми «Молодій запорізькій родині – доступне житло», на реалізацію якої впродовж 2018 – 2022 років планують виділити 93,2 млн. грн.. На переконання депутатів бюджетної комісії, ця програма, дійсно, є реальним шансом для молодих запорізьких сімей вирішити своє квартирне питання. Але деякі з її механізмів потребують деталізованого вивчення. Підтримавши цю програму, депутати вирішили повернутися до її обговорення, а також до розгляду програми придбання житла воїнам АТО, на одному з наступних засідань.

 

За матеріалами ВЕБ-сайту Запорізької обласної ради

четвер, 22 Лютого 2018 14:50 | Переглядів: 658

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]