Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Двадцята сесія Запорізької обласної ради

 Голова районної ради Денис Калінін взяв участь у засіданні сесії Запорізької обласної ради, яке відбулось 01.03.2018 року. Голови районних рад Запорізької області вже декілька тижнів намагаються вплинути на обласну владу з метою забезпечення повернення коштів дотації на утримання шкіл та лікарень. Ці кошти у розмірі 155 млн.грн. (24млн.грн. у Василівського району, зокрема) 

було вилучено рішенням Запорізької обласної ради від 25.01.2018 року №10 з районних бюджетів та бюджетів ОТГ та перерозподілено на користь міст обласного значення. В результаті такого рішення усі сільські райони області втратили дві третини (близько 66%) коштів, які призначались для виплати заробітної плати технічним працівникам шкіл та оплати комунальних платежів шкіл та лікарень. Така ситуація є неприпустимою на думку керівників місцевих рад та змушує районні бюджети всі надходження у 2018 році спрямовувати на ліквідацію дефіциту коштів. Виникає велика загроза, що районні Програми такі як: матеріальної допомоги хворим, учасникам АТО, правоохоронним органам, розвитку освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, спорту, придбання медикаментів, обладнання для шкіл та лікарень, проведення необхідних ремонтів в бюджетних закладах залишаться цілком незабезпеченими коштами.

За дорученням голів районних рад, голова Василівської районної ради виступив перед депутатами обласної ради із зверненням та закликав знайти вихід з даної ситуації, враховуючи інтереси як сільських територій, бюджетів ОТГ так і проблеми міст обласного значення. Головами районних рад наголошено на неприпустимості створення штучного конфлікту між селом та містом, адже проблеми у всіх спільні та однакові.

Нажаль на сесії обласної ради 1 березня 2018 року після жвавих дискусій депутатам обласної ради не вдалося прийняти рішення та врегулювати дану ситуацію, депутати не проголосували за повернення навіть частини коштів районним бюджетам. Але було створено робочу групу з даного питання, яка має запропонувати шляхи його розв’язання, одночасно депутати звернулися до центральної влади про виділення необхідних 155 млн.грн. обласному бюджету. Питання залишається відкритим. Голови районних рад області мають намір продовжувати активну роботу по відстоюванню інтересів територіальних громад та їх права на гідний соціально-економічний розвиток.

п'ятниця, 02 Березня 2018 13:48 | Переглядів: 559

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]