Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулось засідання колегії освітян району

Сьогодні, голова районної ради Денис Калінін взяв участь у розширеному засіданні колегії відділу освіти райдержадміністрації, яке відбулось на базі Василівської загальноосвітньої школи №1. Присутні обговорили проблемні питання щодо стану підготовки випускників району до зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році. Наголошено на закінченні терміну реєстрації учнів для участі у ЗНО. 

Розглянуто стан підготовки навчальних закладів до проведення тестування. Детально обговорено питання про стан охорони праці у закладах освіти району. Протягом поточного навчального року уповноваженою комісією за участі відповідних фахівців проведено перевірку окремих закладів загальної середньої освіти району щодо обстеження стану охорони праці, зокрема, на території с.Орлянське, с.Балки, с.Мала Білозерка, с.П’ятихатки, с.Широке та інших. Основними системними порушеннями, які виявила комісія, стали якість питної води та харчування, дотримання мікроклімату у школах, а також недостатнє освітлення шкільних кімнат. Загалом, стан охорони праці у перевірених закладах визнано задовільним, а їх керівникам вказано на недоліки та надано доручення щодо негайного їх усунення.

Розглянуто, також, питання про охоплення дітей району позашкільною освітою. Акцентовано увагу на тому, що позашкільна освіта – невід’ємна складова системи освіти в цілому. На території району діють центр дитячої та юнацької творчості і туризму та позашкільні гуртки, які організовують роботу з дітьми та юнацтвом за принципом добровільності вибору видів діяльності за інтересами.

Одним з пріоритетних напрямків роботи району залишається пошук, розвиток і підтримка учнівської молоді, яка здійснюється завдяки створеній системі позакласної гурткової роботи. Наголошено, що необхідно приділяти більше уваги організації дозвілля підростаючого покоління для їх заохочення та надання можливості для самореалізації.

За результатами засідання прийнято відповідні рішення, надано доручення.

 

середа, 14 Березня 2018 13:21 | Переглядів: 343

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]