Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В Запоріжжі вивчали особливості впровадження медичної реформи

Голова районної ради Денис Калінін взяв участь у одноденній фаховій майстерні на тему: «Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації: медицина».  Захід організовано в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

В заході взяли участь голови районних та селищних рад, фахові спеціалісти медичної галузі. Були також присутні консультанти проекту ПУЛЬС Запорізького РВ АМУ. Модератором заходу виступила Наталія Лісневська, експерт в сфері розвитку медичної галузі.

Начальник відділу розвитку місцевого самоврядування Запорізької обласної ради Олена Курилова звернулася до учасників з вітальним словом, побажавши всім плідної праці.

Виконавчий директор Запорізького РВ АМУ Ігор Бірюков наголосив на важливості поінформованості щодо процесу реалізації медичної реформи: «Реформування первинної медико-санітарної допомоги з початку 2018 року вступило в найактивнішу фазу. І з липня цього року первинка буде діяти за новими правилами. Кому, що і як швидко потрібно буде зробити, щоб нічого не проґавити і не залишитися "поза поїздом" – все це повинні знати і голови громад, рад всіх рівнів, медичні працівники і, звичайно, пацієнти».

Н.Лісневська підкреслила, що місцевій владі в рамках медичної реформи потрібно виконати широкий спектр задач: «Місцеве керівництво має завершити формування госпітальних округів і госпітальних рад. Головні лікарі повинні реорганізувати заклади первинної медичної допомоги з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства. Саме ці заклади зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати через неї (починаючи з липня) пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету. Лікарі сімейної медицини мають починати попередній пошук пацієнтів у "пілотному режимі". Наприклад, скласти список пацієнтів, що висловили бажання користуватися послугами саме цього спеціаліста».

Оскільки пацієнти мають обрати сімейного лікаря за своїми уподобаннями (без прив'язки до місця реєстрації пацієнта) та заключити з ним декларацію, учасники заходу висловили занепокоєння, що громадяни можуть не проявити достатнього рівня активності в цьому питанні, а заклади медичної допомоги втратять кошти. Висловлено пропозицію проводити в громадах активну роботу з населенням щодо вибору сімейних лікарів.

В ході заходу відбулася жвава дискусія з піднятих питань, учасники мали можливість поставити спікерам свої запитання та отримали на них кваліфіковані відповіді. Також було проведено опитування щодо процесу планування спроможної мережі надання первинної медичної допомоги.

 

За матеріалами сайту Асоціації міст України

четвер, 15 Березня 2018 16:23 | Переглядів: 351

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]