Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

«Віват, Академіє!»

На календарі незабаром травень і це означає, що навчальний рік добігає кінця. А ось юні науковці та їх педагоги з Малої академії наук учнівської молоді вже підбили підсумки своєї науково-дослідницької роботи за 2017-2018 навчальний рік і днями урочисто звітували про здобутки і зайняті призові місця на конкурсі-захисті своїх наукових проектів в області і навіть Києві та приймали поздоровлення від гостей, запрошених на свято «Віват, Академіє!», 

яке відбулося у минулі вихідні у стінах Василівської гімназії «Сузір’я». Досить відзначити, що за кількістю конкурсантів-призерів, які захищали свої роботи на обласному етапі, Василівський район цьогорік посів перше місце серед районів сільської місцевості. І це ще один яскравий доказ того, що за 15 років цілеспрямованої, копіткої роботи, районний комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді» став справжньою кузнею юних талантів, які, прославляють Василівщину, стаючи у подальшому висококласними фахівцями обраної справи.

Гучними оплесками і теплими словами найкращих побажань «манівців» вітали батьки, друзі, вчителі та почесні гості, запрошені на свято, зокрема: голова районної ради Денис Калінін, заступник голови райдержадміністрації Василь Зайцев, Василівський міський голова Людмила Цибульняк, заступник Дніпрорудненського міського голови Богдан Староконь, депутат районної ради, заступник головного енергетика ПрАТ «ЗЗРК» Костянтин Бабанін, начальник відділу освіти РДА Наталія Задорожна, а також наукові керівники-педагоги Запорізького Національного університету Андрій Андрєєв та Тетяна Бірюкова.

Директор навчального закладу Людмила Лиско щиро привітала усіх присутніх, подякувала учнівському та педагогічному колективу за їхній творчий і професійний внесок у спільну наукову справу і запросила переможців для нагородження. До речі, серед призерів були не лише учні старших класів. Особливо гаряче присутні вітали наймолодшого учасника МАНу – п’ятикласника Дніпрорудненської школи «Світоч» Артема Щербаня, який став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Юний зоолог і тваринник».

Один за одним учасники конкурсу піднімалися на сцену за своїми відзнаками, а заохочувальні призи (грошові премії, флешки) від спонсорів (ПрАТ «ЗЗРК», Сергій Каліман, Віталій Щербак) стали тією самою вишенькою на торті, яка остаточно подарувала гарний настрій.

Не оминули нагороди і тих педагогів, чиї учні стали призерами. Вони отримали грамоти від районної ради та районної державної адміністрації.

Та свято було б неповним і не таким урочистим, якби його не прикрашали неповторні виступи вокалістів з Василівського Центру культури та дозвілля і хореографічні постановки танцювальних колективів Василівської музичної школи. І усім цим святковим дійством від початку до кінця уміло керували неперевершені ведучі — Богдана Швайко та Богдан Радєв.

Нагороди знайшли своїх героїв. Атмосфера була переповнена позитивними емоціями. Та, мабуть, найбільше пишалися своїми талановитими дітьми батьки. Вони уклінно дякували педагогам за той досвід і безцінні знання, якими освітяни щедро діляться з учнями. А ще за те, що завдяки науково-дослідницькій роботі, діти стали більш організованими, відповідальними і упевненими в собі. А це ті якості, які обов’язково їм знадобляться у подальшому студентському житті.

Особливо приємно було почути, як присутні ділилися враженнями від організації святкового заходу, зокрема, відзначали змістовність і продуманість сценарію, який підготувала завуч з навчально-виховної роботи Лариса Полях. Щороку він різний і насичений цікавими виступами юних аматорів сцени.

Що сказати: талановиті діти — талановиті у всьому, та без допомоги своїх наставників-педагогів і батьків їхній шлях до Олімпу був би набагато складнішим. А це значить, що Мала академія наук учнівської молоді не просто має право бути, вона повинна і далі успішно працювати, щоб стати стартовим майданчиком для кожної обдарованої дитини.

 

 За матеріалами районної газети «Нова Таврія»

 

 

 

 

середа, 25 Квітня 2018 14:04 | Переглядів: 741

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]