Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Відзначили День Перемоги

Минуло вже багато десятиліть з того 9 травня, коли закінчилася Друга світова війна, найбільша в історії людства. День Перемоги залишається для українців величним святом, яке знаменує торжество добра, людяності й миру. З нагоди Дня Перемоги та Дня пам’яті та примирення у районі відбулися урочисті заходи, мітинги, покладання квітів. Традиційно, 8 травня у районному центрі проведено ходу зі свічками до Меморіалу воїнам-визволителям,

у якій взяли участь керівники району, трудові колективи підприємств, установ та організацій міста, а також представники громадськості. Учасники заходу зі свічками помолились за загиблих героїв далекої війни. Службу провів настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла, протоієрей Валерій Галущенко.

Друга світова війна принесла багато горя. Немає родини, яка б не втратила близьких у тих бойових діях. Особливо у травневі свята ветерани зі сльозами на очах згадують тяжкі роки боротьби за мир на своїй землі. На жаль, а може й на щастя, через роки пам’ять про війну поступово вислизає з їх думок. Та історії, які розповідали кожному старенькі дідусь чи бабуся, ніколи не зникнуть із суспільної свідомості. Обов’язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами переможців, які врятували світ від фашизму.

9 травня на Меморіалі загиблих героїв відбувся святковий мітинг. Мешканці та гості міста зібралися, аби вшанувати пам’ять ветеранів війни. Роки беруть своє, тому все менше фронтовиків приходять на урочисті, але ніхто з них не залишився забутим.

Завершився мітинг скорботною хвилиною мовчання, присутні схилили голову та подумки віддали шану усім полеглим героям.

Після урочистого покладання квітів до Меморіалу загиблих героїв, усіх бажаючих чекав солдатський привал у міському парку, святковий концерт та виступ міського духового оркестру.

9 травня – День Перемоги – свято і світле, і сумне одночасно. Подякувати ветеранам – найменше, що ми можемо зробити.

 

четвер, 10 Травня 2018 09:01 | Переглядів: 540

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]