Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Сесія Запорізької обласної ради

22.05.2018 року голова районної ради Денис Калінін взяв участь у роботі сесії Запорізької обласної ради. Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак звітував про результати роботи Запорізької обласної ради за 2017 рік. Очільник області зосередив увагу на пріоритетних напрямках у роботі обласного парламенту за звітний та майбутній період, 

серед яких – раціональне використання бюджетних коштів та пошук додаткових можливостей для збільшення надходжень до бюджету. - Реформа децентралізації ставить перед місцевим самоврядуванням нові виклики та завдання. Від наших з вами рішень залежить успішний розвиток закладів освіти, первинної ланки медицини, соціальний захист населення. Отже, зростає й відповідальність депутатів обласної ради за формування й використання коштів обласного бюджету, - підкреслив голова облради.

 Григорій Самардак навів такі данні: на фінансування обласних програм у 2017-му році було спрямовано 774,1 млн. грн. Втім, сума фактичних видатків менша за заплановані на понад 520 млн.грн. За словами Григорія Самардака, для обласного парламенту це завдання на поточний рік – підвищити контроль за ефективним використанням бюджетних коштів.

 Голова Запорізької обласної ради відзначив, як позитивний приклад роботи в минулому році, збільшення надходжень до обласного бюджету від оренди майна спільної власності (у минулому році до обласного бюджету надійшло близько 4,8 млн. грн., що на 39% більше від встановленого річного плану); в два рази збільшився показник відрахування частини чистого прибутку до обласного бюджету комунальними підприємствами обласної ради (річна сума перерахувань становила 786,3 тис.грн. ). Крім того, завдяки плідній праці депутатів обласної ради, за результатами формування обласного бюджету були зменшені видатки на комунальні послуги комунальних установ та закладів обласної ради на 38,8 млн.грн. Все це дозволило направити додаткові кошти на ремонти шкіл, придбання обладнання для освітніх та медичних закладів.

 Вперше минулого року депутати прийняли програму сприяння виконанню депутатських повноважень. Завдяки її ефективному виконанню, депутатам вдалося додатково направити на розвиток територій 59,1 млн.грн.

 На матеріальну допомогу громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах, депутатами було спрямовано у 2017 році – 25,6 млн.грн. Допомогу отримали понад 15 тисяч мешканців області.

 Крім того, протягом звітного періоду, Запорізька обласна рада провела 10 пленарних засідань, на яких були прийняті понад 400 рішень, депутати активно працювали в постійних депутатських комісіях, на яких депутати розглянули та прийняли рішення по 15 тис. важливих для розвитку області питанням.

 -В цілому, роботу Запорізької обласної ради вважаю задовільною, - прокоментував очільник обласного парламенту, - ідеологічну різність депутатів різних фракцій врівноважувала політична відповідальність за прийняті рішення. Сьогодні обласна рада працює злагоджено, але хочу підкреслити, що 2017 рік можна назвати роком іспиту на зрілість для місцевого самоврядування. Нам доводилося швидко реагувати на зміни в Бюджетному кодексі, переймаючи на плечі обласного бюджету фінансування освітніх закладів, первинної ланки медицини, інфраструктурних проектів тощо. Можливо, не завжди стовідсотково, але ми витримали ці випробування, стали міцнішими і переконались у своїх можливостях. Тож, мій звіт, це лише заклик для подальшої плідної роботи в інтересах громади та розвитку нашого краю, - підкреслив голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак.

 

середа, 23 Травня 2018 07:53 | Переглядів: 434

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]