Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Стартувало ЗНО-2018. Поради випускникам

Нині перед випускниками стоїть нелегке завдання вибору професії до душі, визначення професійного життєвого шляху. Дуже важливо не помилитися у виборі майбутньої професії. Відомо, що коли людина працює з задоволенням, вона не помічає часу і втоми. Якщо обрана професія приносить задоволення – тоді людина щаслива. Як же розібратися в розмаїтті професій, уникнути помилок та розчарувань при виборі майбутньої трудової діяльності розповіли в обласному центрі зайнятості. 

- Як відомо, універсальних рецептів немає. Прислухайтесь до порад професіоналів, які допоможуть вам у професійному самовизначенні. Під час вибору професії намагайтесь отримати найбільше інформації про світ професій і визначить, яка саме з них Вам до душі. Поцікавтесь, яким попитом користується на ринку праці обрана Вами професія. Спробуйте скласти об’єктивне уявлення про самого себе (Ваші професійні інтереси, нахили, здібності). Уважно ознайомтесь з кваліфікаційною характеристикою професії, умовами праці та вимогами щодо стану здоров’я робітника даної професії. Зберіть необхідну інформацію про навчальні заклади, на базі яких здійснюється професійна підготовка за обраною професією, умови вступу до них, терміни та умови навчання. – Радить випускникам начальник відділу організації профорієнтації Запорізького обласного центру зайнятості Олена Житова.

Якщо ж у вас немає явної переваги в якій-небудь сфері діяльності або є декілька варіантів майбутньої професії, якщо бажаєте глибше ознайомитися з професією, дізнатися про потребу фахівців на ринку праці, скористайся можливістю отримати повну інформацію про професії та стан регіонального ринку праці в центрах зайнятості Запорізької області.

Фахівці нададуть консультаційну допомогу щодо професійного вибору, професійного навчання, складання резюме, у тому числі відеорезюме. Також професійно самовизначитись допоможе профдіагностика (за особистим бажанням). До вашої уваги фахівці центру зайнятості запропонують психодіагностичне тестування в автоматизованій системі АРМ "#ПрофКонсультант", АС "#Оптант_Плюс"

Профдіагностичне тестування для визначення своїх здібностей та схильностей до тієї чи іншої професії можна безкоштовно пройти у будь-якому центрі зайнятості. Також можливе онлайн - тестування і на сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua в розділі #Професійна_орієнтація.

Для того, щоб попередньо зареєструватись на консультацію до центру зайнятості можна використати сервіс електронної черги. Для цього потрібно лише перейти за посиланням: http://www.dcz.gov.ua/EReception/#/about, де на порталі Державної служби зайнятості через рубрику «Електронні послуги» зарезервувати зручний для себе час.

Сподіваємося, що ці поради стануть орієнтиром, який вкаже шлях в пошуках свого покликання.

Додатково: Протягом року профдіагностичні послуги отримали понад 2,4 тисячі учнів шкіл області.

 

Відділі активної підтримки безробітних Василівської філії Запорізького ОЦЗ (06175)7-42-83

 

четвер, 24 Травня 2018 09:59 | Переглядів: 311

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]