Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Провели робочу нараду та відпрацювали алгоритм співпраці

Надання соціальних послуг особам, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі – справа дуже складна, робота, яка рідко дає позитивний результат. Спеціалісти, що працюють з цією категорією населення добре розуміють проблему. 

Справа в тому, що перебування в умовах ізоляції від суспільства позбавляє більшість людей можливості впоратися з реальним життям поза межами установи виконання покарань. Адже не можна навчити людей жити самостійним життям, замкнувши їх за ґрати і позбавивши їх відповідальності за своє власне життя. У будь-якому суспільстві матеріальні блага та інші продукти суспільної діяльності розподіляються нерівномірно. Також нерівномірно і несправедливо розподілені й можливості. Факти говорять про те, що особи, які певний час перебували в умовах місць позбавлення волі, у більшості випадків належать до тих груп населення, які знаходяться в невигідному положенні і мають значно менше можливостей вибору, чим інші люди у конкретному суспільстві.

Говорячи про перебування за межами місць позбавлення волі, можливо сказати, що ці люди мали можливості вибору, однак такі можливості були істотно обмеженими.

Але, як і всі інші люди, колишні ув'язнені прагнуть задовольнити свої потреби, в яких виявляється залежність людини від певних умов, необхідних їй для життя та діяльності. Не останню роль в ресоціалізації та допомозі колишнім засудженим почати життя з «чистого аркушу» відіграє соціальна допомога, яку надають як державні так і громадські організації.

Соціальна допомога особам, звільненим від відбування покарання, має бути спрямованою на досягнення позитивних змін в їхніх міркуваннях, соціальній позиції та поведінці.

12.09.2018 року на базі Василівського районного ЦСССДМ було проведено робочу нараду щодо обговорення спільного наказу МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ, МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ, МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ, МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ від 03.04.2018 № 974/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» за участю суб'єктів соціального патронажу. В нараді прийняли участь спеціалісти районного ЦСССДМ, районного відділу з питань пробації, центру зайнятості, Василівського бюро правової допомоги, представник спостережної комісії при райдержадміністрації. В ході робочої зустрічі учасники проаналізували зміст спільного наказу, обговорили проблемні питання в роботі з особами, які звільнилися з виправних колоній, поділилися досвідом роботи. Важливим результатом проведеного заходу було відпрацювання алгоритму співпраці організацій відповідальних за роботу з цією дуже проблемною категорією населення.

 

Директор А. МАРЧИШИНА

 

середа, 12 Вересня 2018 14:49 | Переглядів: 306

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]