Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась Всеукраїнська нерада-семінар для представників органів місцевого самоврядування

11 вересня, у Затоці відбулась нарада-семінар для представників органів місцевого самоврядування у якій взяли участь голова районної ради Денис Калінін, Дніпрорудненський міський голова Юрій Коробов, Малобілозерський сільський голова Сергій Вовк та заступник Дніпрорудненського міського голови Богдан Староконь.

Захід, що організувала Українська асоціація районних та обласних рад, згуртувала керівників місцевих рад зі всієї країни.

Програму було розраховано на три дні та передбачало низку питань для розгляду, які були сформовані самими учасниками. Зокрема піднімались теми стану реалізації та перспектив нормативного забезпечення децентралізації, медичної та освітньої реформи, комунальної власності, фіскальної політики, залучення інвестицій, а також інше.

Спікери заходу – високопосадовці органів державної влади та експерти з різних галузей.

До слова, перший день відкрили Сергій Чернов, Президент Асоціації, Голова Харківської обласної ради, В’ячеслав Негода, Перший Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житло-комунального господарства, Василь Гуляєв, Народний депутат України та Юрій Ганущак, Директор Інституту розвитку територій.

Старт заходу розпочався з палких дискусій стосовно адміністративно-територіального устрою країни, а також розділення повноважень між органами місцевого самоврядування.

 Тож  говорили на такі теми як нормативне забезпечення децентралізації; подолання передумов конфлікту компетенцій між райрадою; райдержадміністрацією та ОТГ; державний нагляд за діяльністю ОМС.

 Крім того, в рамках наради-семінару було проведено дві фахових майстерні проекту ПУЛЬС.

 Також представники Програми Ради Європи провели фокус-групи з головами обласних та районних рад для з’ясування інтересів у підвищенні професійної кваліфікації, а також розповіли про методику організації регіональних конкурсів журналістських робіт на тему децентралізації.

 Давали відповіді та окреслювали перспективи децентралізації учасникам В’ячелавн Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Василь Гуляєв, Народний депутат України, Юрій Ганущак, Директор інституту розвитку територій, Ігор Парасю Директор Проекту ПУЛЬС, Максим Бризіцький експерт Програми «U-LEAD з Європою», Андрій Гук, менеджер Програми Ради Європи та інші.

 Захід відбувався під загальним модеруванням Сергія Чернова, Президента УАРОР, Голови Харківської обласної ради.

Нарада-семінар проходила у інтерактивному форматі.

 

понеділок, 17 Вересня 2018 15:21 | Переглядів: 388

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]