Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Депутатський день в районній раді

Сьогодні, під головуванням голови районної ради Дениса Калініна, відбулись засідання двадцять девʼятої та тридцятої (позачергової) сесій районної ради сьомого скликання. В роботі сесій взяли участь: голова районної державної адміністрації В.Кошеленко, перший заступник голови районної державної адміністрації А.Холоша, керівники органів місцевого самоврядування району, депутати місцевих рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та органів виконавчої влади.

В сесійному залі були присутні 19 депутатів районної ради.

Перед початком розгляду сесійних питань відбулись нагородження ювілярів.

За багаторічну сумлінну працю, активну громадську діяльність, вагомий внесок у вирішення проблемних питань розвитку району та з нагоди життєвого ювілею орденом ”За заслуги перед Запорізьким краєм” ІІ ступеню нагороджено Грачова Володимира Сергійовича.

За багаторічну сумлінну працю, відповідальне ставлення до виконання посадових обов’язків та з нагоди життєвого ювілею Грамоту Василівської районної ради із рук її очільника отримала Бедрик Валентина Володимирівна, секретар Малобілозерської сільської ради Василівського району Запорізької області.

Подякою голови Василівської районної ради за досягнуті високі показники в роботі, вагомий внесок в розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та з нагоди життєвого ювілею відзначена Плюйко Ірина Павлівна, секретар Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області.

За допомогу та підтримку підрозділів 53 ОМБР ОК «Схід» Збройних сил України, що приймають участь в операції об’єднаних сил, висловлено Подяку командира військової частини, полковника О.С.Грузевича Каліману Сергію Анатолійовичу.

З інформацією про результати діяльності Енергодарської місцевої прокуратури за І півріччя 2018 року виступив її керівник, радник юстиції Дмитро Троцик.

Далі, депутати приступили до розгляду сесійних питань.

Розгляд питань черги денної традиційно розпочався з розгляду бюджетних питань. Доповідала - начальник управління фінансів райдержадміністрації Людмила Величко.

«Гарячим» виявилося питання «Про хід виконання рішення районної ради від 27.06.2018 № 1 «Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років». Доповідав Олексій Філіпенко – начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації.

Вкотре депутати були незадоволені темпами та якістю ремонтних робіт на автошляхах району. Про стан дорожнього будівництва депутатський корпус проінформував голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко.

Крім того, велике занепокоєння у районної ради викликала ситуація з реорганізацією структури дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» - філії «Василівська ДЕД».

Тому, депутатським корпусом, одноголосно, було вирішено прийняти відповідне звернення до Укравтодору, Облавтодору, народного депутата України В.Бандурова та облдержадміністрації з перелічених питань.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Олег Ошурков ознайомив депутатів з питаннями «Про призначення Кузнєцової Л.І. директором комунальної установи «Сервісний центр закладів освіти» Василівської районної ради Запорізької області» та «Про призначення Білки Р.О. головою комунального закладу «Фізкультурно-оздоровчий клуб «Таврія» Василівської районної ради Запорізької області».

Голова райоооної ради Денис Калінін зачитав звернення депутатів Василівської районної ради до Верховної Ради України щодо впровадження реформ в галузях освіти та медицини.

 Частину питань депутати районної ради розглянули пакетним голосуванням. Загалом на двадцять девʼятій сесії депутатами було розглянуто 34 питання, що отримали одноголосну підтримку присутніх у сесійній залі депутатів.

Одразу ж депутати перейшли до засідання тридцятої (позачергової) сесії Василівської районної ради сьомого скликання.

Першою слово для виступу отримала член Василівської виборчої комісії Олена Астахова, яка проінформувала депутатів про дострокове припинення повноважень депутата Василівської районної ради Запорізької області сьомого скликання Тесленка В.І. та його заміщення наступним по списку від Василівської районної партійної організації «ВО Батьківщина» депутатом Денисюком Олександром Дмитровичем.

Крім того, депутатами районної ради були прийняті звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з питання передбачення у Державному бюджеті України на 2019 рік фінансування видатків органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, а саме на утримання районних рад на території яких відбулося стовідсоткове добровільне об'єднання територіальних громад та до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України з питання передбачення у Державному бюджеті України на 2019 рік розподілу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я між місцевими бюджетами України.

Загалом, під час засідання тридцятої (позачергової) сесії Василівської районної ради сьомого скликання депутати розглянули 10 питань черги денної.

 

середа, 26 Вересня 2018 15:01 | Переглядів: 693

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]