Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Усиновлення – це любов назавжди

30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей, і насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. В день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі — мама, тато… Вони відчувають себе іншими людьми — відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими. Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення.

Родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди. На щастя, кількість українців, які хочуть усиновити дитину, з кожним роком збільшується. На обліку в службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 57 усиновлених дітей, з них: 14 - було усиновлено менше трьох років тому; 43 – було усиновлено більше трьох років тому. На території Василівського району проживають шість сімей усиновлювачів, які усиновили по дві дитини, одна сім’я, яка усиновила три дитини і одна сім’я, яка усиновила чотири дитини.

Ця позитивна динаміка свідчить про те, що сучасне суспільство стало гуманнішим.

Усиновлення – тема надзвичайно публічна. Це пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Практично усиновлення є формою влаштування дитини шляхом юридичного заміщення її функціонально деформованої біологічної сім’ї іншою. Основним завданням такого заміщення є подолання процесу «соціального відторгнення» дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, з боку суспільства, залучення її до нормального процесу природного буття, але у складі іншої сім’ї, а іноді навіть і під іншим іменем.

Забезпечити кожній дитині гідне життя – першочергове завдання дорослих.

Вже стало традиційним в нашому районі в День усиновлення відзначати найкращих опікунів/піклувальників, прийомних батьків. В теплій обстановці пройшла зустріч керівництва району з опікунами/піклувальниками, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування і замінили їм батьків. Перший заступник голови райдержадміністрації А.І.Холоша, заступник голови районної ради А.М. Дашковський висловили слова великої вдячності цим небайдужим до дитячої долі людям. Доброта і любов-головне, що ми повинні дарувати дітям. Адже діти-це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Турбота про них-наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

Найкращі опікуни/піклувальники району були нагороджені цінними подарунками та квітами, а саме: Пронькіна Т.В.(м. Дніпрорудне), Балясна Н.В.(м. Дніпрорудне), Бабенко К.М. (м. Дніпрорудне), Бодня Н.О. (с. Скельки), Шевченко В.С. (м. Василівка), Вініченко С.С.(м. Василівка), Діденко Ю.О.(с. В.Криниця), Мельниченко Р.С. (м. Василівка), Найдьонова С.Г.(м. Дніпрорудне), Карнаух Г.В. (с. Широке).

В святкуванні взяли участь директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.Л.Марчишина, та заступник начальника Василівського бюро правової допомоги Н.П.Давиденко.

 Вітаємо з Днем усиновлення всіх – усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків. Ми розуміємо, що взявши дитину – сироту у свою родину, Ви здійснюєте життєвий подвиг. Висловлюємо велику вдячність всім, небайдужим до дитячої долі. Візьміть дитину у свою сім’ю! І нехай разом з цим прекрасним відчуттям батьківства у вас назавжди поселиться щастя, добробут та родинне благополуччя! Хай у ваших домівках завжди панують спокій і затишок, Ваше життя буде безхмарним та заможним, а найяскравіші зірки падають Вам у долоні та допомагають здійсненню всіх найзаповітніших мрій і сподівань

Служба у справах дітей РДА

 

понеділок, 01 Жовтня 2018 14:42 | Переглядів: 344

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]