Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В області обирають кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Сьогодні в обласній державній адміністрації проходить співбесіда з учасниками конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» від Запорізької області. Від нашого району в конкурсі бере участь начальник управління економіки райдержадміністрації Артеменко Н.С. Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка учасників конкурсу привітав заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих.

Обласна влада вдячна кожному конкурсанту за активну життєву позицію та відданість державній службі. Не дивлячись на всі складнощі, а головні з яких – неналежне матеріально-технічне забезпечення, низька зарплата та певні обмеження, яких не мають інші громадяни, ви залишаєтесь держслужбовцями і плануєте присвятити цій справі своє життя. Я переконаний, що більшість з вас потрапить до Президентського кадрового резерву, бо кожний дійсно цього гідний, - зазначив Юрій Пелих.

25 червня завершено прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву. З усієї України було подано 1081 заявку, 40 з них – від Запорізької області. Зараз за місця у Президентському кадровому резерві змагаються 34 запоріжці. Сьогодні відбір від регіону виходить на фінішну пряму.

Оцінювання кандидатів на регіональному рівні тривають у чотири етапи: тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками (до 40 балів), анкетування з визначення морально-психологічних та ділових якостей (до 10 балів), тестування з іноземної мови (до 10 балів) та інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу, а також рівня мотивації щодо зарахування до Президентського кадрового резерву (до 40 балів). Загальна максимально можлива оцінка – 100 балів.

Сьогодні, 6 липня, конкурсанти складають тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками, а також проходять тестування з іноземної мови. Після цього комісія підбиває підсумки оцінювання та готує документи учасників відбору до Києва.

До 1 вересня Національна державна служба України має оприлюднити загальний список осіб, рекомендованих до Президентського кадрового резерву та надати пакети документів обраних осіб до Комісії з питань Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації». Президент України особисто має затвердити список осіб, зарахованих до резерву.

 

Довідкова інформація:

Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» започатковано у 2012 році, його мета – формування нової державницької управлінської еліти, здатної усвідомлювати національні інтереси і брати на себе відповідальність за їх реалізацію, готової не лише приймати вольові рішення, а й ефективно надавати управлінські послуги.

Гранична чисельність Президентського кадрового резерву становить 500 осіб. Його формування здійснюється поетапно, шляхом зарахування протягом п’яти років по 100 осіб щорічно.

Поточного року добір кандидатів до Президентського кадрового резерву здійснюється за сферами державного управління, які мають пріоритетне значення для досягнення цілей соціально-економічного розвитку: фінансово-економічною, соціально-гуманітарною, інвестицій та інновацій, паливно-енергетичного комплексу, сільського господарства, житлово-комунального господарства.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

 

 

п'ятниця, 06 Липня 2012 13:31 | Переглядів: 789

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]