Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Фахівці обласної служби зайнятості взяли участь у Всеукраїнській акції- мирній ході, що присвячена Європейському дню протидії торгівлі людьми

Під девізом «Подолаємо рабство крок за кроком», «Людина не товар» небайдужі городяни та громадські активісти, представники влади та місцевого самоврядування, представники Запорізького обласного і міського центрів зайнятості, безробітні громадяни долучились до мирного маршу, що мав на меті привернути увагу громадськості до проблеми торгівлі людьми, трудового рабства та небезпеку, яку вони становлять.

На часі одним з напрямів роботи служби зайнятості є проведення інформаційних заходів щодо попередження і протидії торгівлі людьми та сприяння легалізації зайнятості. Більше 16 тисяч безробітних громадяни під час семінарів були проінформовані стосовно ризиків у випадку неофіційного працевлаштування та нелегальної трудової міграції.

«Такі активні форми інформаційно–роз’яснювальної роботи з населенням допомагають нашим громадянам уникати помилок при виїзді за межі України, отримати корисні поради, розуміти переваги офіційного працевлаштування та «підводні камені» зарплатні у конвертах, - розповідає заступник директора Запорізького обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко, - Сьогодні на українському ринку праці роботодавці потребують кваліфікованих робітників. Представники робочих професій є найзатребуваними. Живіть та працюйте в Україні. Робота є».

У базі даних обласної служби зайнятості на 19 жовтня 2018 року кількість вакансій становить 1700 одиниць ( у м. Запоріжжя –960 одиниць).

 Довідково: Акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» відбулася одночасно у всіх областях України. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка відбувається вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві.

За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в рабство не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу. Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

 

понеділок, 22 Жовтня 2018 11:44 | Переглядів: 220

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]