Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

УВАГА! ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ!

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин і людей, за якої уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини. Однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

Напружена епізоотична ситуація в Україні та Запорізькій області щодо сказу потребує дієвих заходів профілактики цієї хвороби. У зв’язку із стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом природного типу займає пероральна імунізація диких тварин, ефективність якої доведена світовим та європейським досвідом, а також результатами, отриманими після проведення цих заходів в Україні.

У листопаді 2018 року на території Запорізької області планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків АН-2. Розкидання приманок відбуватиметься над польовими і лісовими угіддями області, поза територіями населених пунктів.

Приманка безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Прохання до мешканців району та області, при виявленні приманок не брати їх руками.

 

Василівське районне управління
Головного управління Держпродспоживслужби
В Запорізькій області, т. 7-23-92

Василівська районна державна лікарня
Ветеринарної медицини, т. 7-37-96

 

понеділок, 05 Листопада 2018 14:03 | Переглядів: 295

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]