Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Реконструкція магістрального водоводу у Дніпрорудному вийшла на фінішну пряму

09 листопада до Василівський район з робочим візитом відвідав перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков.  Посадовця зустрічали голова районної ради Денис Калінін та Дніпрорудненський міський голова Юрій Коробов. Наймасштабніший за 50 років ремонт дніпрорудненського водогону добігає кінця. 

За попередніми розрахунками, на початку грудня місто буде переключене із старезного водогону, що майже кожного тижня доводилось ремонтувати, перекриваючи водопостачання мешканцям, на новий пластиковий водовід. 

 - Проблема, яка довго турбувала мешканців міста, отримала логічне завершення – будівництво нового водогону вийшло на завершальний етап. Тож, жителі зможуть стабільно, без зривів в подачі, отримувати якісну воду, - зазначив Дніпрорудненьский міський голова Юрій Коробов.

 Реалізація проекту стала можливою завдяки залученню коштів обласного бюджету і приватного бізнесу: 9,7 млн. грн. було виділено з бюджету Запорізької області, 5,3 млн грн. надало бюджетоутворююче підприємство – Запорізький залізорудний комбінат.

 Процес реалізації будівництва і якість робіт впродовж всього періоду заміни водогону контролював перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков. Провівши чергову робочу нараду, він оцінив масштаби робіт і поспілкувався з робочими і виконробом фірми «Хозхімсервіс» Олексій Яровий. Він, в свою чергу, повідомив, що при виконанні робіт було задіяно 9 одиниць техніки і 20 фахівців, які прокладали труби, спаювали їх, монтували колодязі.

 - Сьогодні ми завершуємо укладку поліетиленової труби. Строк її експлуатації – близько 50 років. Труба діаметром 400 мм впорається із забезпеченням міста водою без проблем, адже витримує тиск до 10-ти атмосфер, - зазначив Олексій Яровий.

 Перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков подякував всім, хто доклав зусиль до будівництва вкрай необхідного для 19-ти тисяч мешканців Дніпрорудного водогону.

 - Об’єднавши зусилля, ми спроможні вирішувати глобальні проблеми на рівні області, міст та громад. Здавалося б, кошторисна вартість проекту, яка сягнула 15-ти млн. грн., і об’єм робіт – величезні. Та завдяки синергії обласної, міської, районної влади і приватного мецената, ПрАВТ «ЗЗРК», ми змогли швидко і якісно реконструювати магістральну мережу водопостачання, замінивши 2,2 км труби, - сказав Єгор Семенков.

 За словами депутата Запорізької обласної ради Віталія Хрола, який представляє цю територію в Запорізькій обласній раді, в планах на наступний рік – заміна водоводу від перехрестя до свердловини в Малій Білозерці.

 - Зараз проект знаходиться в стадії розробки. Сподіюсь на його реалізацію в найближчі 2 роки. Це дозволить значно зменшити мінералізація води, - зазначив Віталй Хрол, депутат Запорізької обласної ради.

 

 За матеріалами ЗОР

понеділок, 12 Листопада 2018 16:51 | Переглядів: 292

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]