Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

«Діти дощу» - хто вони? Або що ви знаєте про аутизм»

15 листопада 2018 року спеціалісти КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» Василівської районної ради Запорізької області провели семінар-практикум для логопедів, практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти району з теми «Діти дощу» - хто вони? Або що ви знаєте про аутизм». Захід відбувся на базі КЗ «Василівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» ВРР ЗО.

Під час роботи практичний психолог Сапа О.А. розкрила поняття «аутизм як порушення розвитку дитини», були окреслені особливості психолого-педагогічного супроводу дітей з аутизмом. Учасники заходу акцентували увагу на поведінкових проявах, характерних для дітей з аутизмом.

Із досвіду роботи виступили Щербань Н.А., практичний психолог, Носенко Л.М., вчитель-логопед КЗ «Дніпрорудненська СШ І-ІІІ ст. «Світоч»; Цапурда Ю.О., практичний психолог КДНЗ № 5 «Теремок» ДМР, які продемонстрували методи корекції аутистичних розладів у дітей дошкільного та шкільного віку.

У ході практичної частини семінару учасники мали змогу самостійно виготовити матеріали для сенсорного розвитку дитини та представити їх.

З метою координації зусиль для подальшого розвитку інклюзивної освіти в районі, залучення батьківської громадськості в освітній процес, а також забезпечення системної взаємодії органів державної влади, суспільних установ та організацій, батьківських об’єднань та освітніх закладів було обговорено питання про створення в районі школи «Бути батьками». Розпочато роботу щодо вивчення запитів батьків з метою планування діяльності ШКОЛИ.

 

четвер, 15 Листопада 2018 16:36 | Переглядів: 438

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]