Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Депутатський день в районній раді

21 листопада, під головуванням голови районної ради Дениса Калініна, відбулось засідання тридцять третьої (позачергової) сесії районної ради сьомого скликання. Перед початком пленарного засідання відбулось засідання президії районної ради.

Членами президії вирішено внести у Різне черги денної пленарного засідання, як невідкладні, ще два питання: «Про внесення змін до програми розвитку фізичної культури і спорту у Василівському районі на 2017 – 2021 роки, затвердженої рішенням районної ради від 07.12.2016 р. № 9 (зі змінами)», доповідач: Тетяна Герон – начальник відділу культури і туризму, молоді та спорту райдержадміністрації та «Про затвердження районної цільової Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням районної ради від 26.09.2018 № 10», доповідач: Віталій Гузенко - начальник відділу з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації.

В роботі сесії взяли участь: голова районної державної адміністрації В.Кошеленко, перший заступник голови районної державної адміністрації А.Холоша, керівники органів місцевого самоврядування району, депутати місцевих рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади та закладів загальної середньої освіти.

В сесійному залі були присутні 28 депутатів районної ради.

Перед початком розгляду сесійних питань керівники району вручили Грамоту обласної державної адміністрації начальнику управління соціального захисту населення райдержадміністрації Зінаїді Савран та щиро привітали її з заслуженою відзнакою.

Перед розглядом питань черги денної голова районної ради оголосив про включення Олександра Денисюка до складу депутатської фракції ВО «Батьківщина», згідно протоколу засідання фракції від 18.11.2018 № 7.

Далі, депутати перейшли до розгляду сесійних питань. Першим доповідав голова районної ради Денис Калінін «Про звіт голови Василівської районної ради Запорізької області про роботу».

Наступним блоком розглядали бюджетні питання. Доповідала - начальник управління фінансів райдержадміністрації Людмила Величко.

Три питання черги денної стосувалися змін у роботі Василівського Центру первинної медико-санітарної допомоги» Василівської районної ради Запорізької області. Доповідав: Тарас Тищенко - головний лікар КЗ «Василівський Центр ПМСД».

Велике занепокоєння депутатів районної ради викликало рішення Уряду від 19 жовтня 2018 р. про підвищення ціни на газ для населення. На думку депутатів, таке рішення порушує конституційні права громадян України на доступні житлово - комунальні послуги для всіх споживачів та на достойний рівень життя.

Тому, депутатським корпусом, одноголосно, було вирішено прийняти відповідне звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, та Верховної Ради України з метою вжиття заходів щодо скасування постанови Уряду від 18 жовтня 2018 року №838 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2017 р. №187», якою підвищено ціну на газ для населення на 23,5% та забезпечити соціальний захист вразливих верств населення шляхом розширення програми субсидій з одночасним збільшенням рівня мінімальної заробітної плати та пенсій пропорційно росту тарифів на газ, електро та теплову енергію.

Крім того, у «різному» було розглянуто ще два питання рекомендованих президією районної ради.

Іншу частину питань депутати районної ради розглянули пакетним голосуванням. Загалом на тридцять третій (позачерговій) сесії депутатами було розглянуто 19 питань, що отримали одноголосну підтримку присутніх у сесійній залі депутатів.

 

четвер, 22 Листопада 2018 10:34 | Переглядів: 523

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]