Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Захисти себе та близьких від смертельної небезпеки !

На сьогоднішній день таке захворювання, як СНІД, відомо в кожному куточку нашої країни. Його справедливо називають страшною епідемією, яка реально загрожує людям. Щороку 1 грудня весь світ відзначає день боротьби зі СНІДом. Це не просто чергова значуща дата в календарі, а день скорботи за мільйонами померлих від цієї невиліковної хвороби. День боротьби зі СНІДом покликаний зупинити страшну статистику і зменшити темпи поширення епідемії.

Нажаль, молоді українці вкрай недостатньо обізнані про шляхи передачі ВІЛ і не знають, чому необхідно тестування на ВІЛ. Враховуючи складність та актуальність проблеми, заходи соціальної профілактики необхідно проводити саме для дітей та молоді з метою надання їм правдивої інформації, профілактики ризикової поведінки та навчання основам здоров’я.

В листопаді 2018 року Василівським районним ЦСССДМ, традиційно, було проведено районний місячник «Ми проти СНІДу». В рамках місячника фахівцями із соціальної роботи проведено 10 групових заходів (лекції, відеолекторії), в яких прийняли участь 300 учнів. Профілактичною роботою охоплено 10 учбових закладів м. Василівка, м. Дніпрорудне, смт. Степногірськ, сіл Скельки, Орлянське, Мала Білозерка, Приморське, Балки. Застосовуючи різні форми та методи профілактичного впливу, фахівці розповідали неповнолітнім жахливу правду про ВІЛ/СНІД , попереджали про небезпеку зараження, нагадували про шляхи передачі вірусу та засоби захисту, навчали правилам безпечної поведінки, відповідали на запитання. Серед учасників групової роботи розповсюджено листівки «СНІД стосується кожного».

Хотілось би подякувати учбовим закладам району за допомогу в організації профілактичних заходів.

 А. МАРЧИШИНА

четвер, 29 Листопада 2018 15:57 | Переглядів: 230

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]