Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Ми проти насильства

Безперечним є той факт, що проблема поширення насильства є актуальною для нашого суспільства. Особливе занепокоєння викликають численні факти насильства і жорстокості по відношенню до дітей. Діти стають жертвами насильства кожного дня, в кожному населеному пункті. Факти жорстокості відбуваються всюди: в сім'ях, учбових закладах, на вулицях. Кожен може постраждати від насилля, частіш за все жертвами стають саме діти. Не можливо бути байдужим до цієї проблеми!

Необхідно сказати, що діти нерідко стають жертвами насильства тому, що не правильно поводяться, схильні до небезпечної і ризикової поведінки, не вірять в страшні наслідки подібної поведінки, недостатньо інформовані про основні правила безпеки і не користуються ними, часто не знають куди можна звернутися по допомогу. Таким чином спостерігається низький рівень інформованості неповнолітніх щодо проблеми насильства. Не вистачає дітям саме кваліфікованої та правдивої інформації.

Традиційно Василівський районний ЦСССДМ приймає участь у проведенні щорічної акції «16 днів проти насильства». Цього року, в рамках акції, фахівцями із соціальної роботи проводились профілактичні бесіди з дітьми "Ми проти насильства" на базі загальноосвітніх шкіл м.Василівка, м.Дніпрорудне, смт. Степногірськ, сіл Скельки, Орлянське, Приморське, Балки. Загалом було охоплено 7 учбових закладів району, проведено 8 заходів (бесіди, відео лекторії), в яких прийняли участь 220 учнів. Під час відвідувань родин, які знаходяться на обліку, проводилися бесіди з членами сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах на тему: “Сім'я без насильства“, проведено 20 бесід, охоплено 70 осіб.

 Акцію завершено і спираючись на досвід роботи можливо сказати, що подібні заходи є ефективними в плані профілактики та навчання дітей. Профілактичні заняття мають головну мету: навчити дітей правилам безпечної поведінки та вберегти їх від насильства. Спеціалісти Василівського районного ЦСССДМ разом з Василівським бюро правої допомоги та відділом поліції постійно проводять соціально- профілактичну роботу і тим самим допомагають створити більш безпечні умови для життя наших дітей.

 

 Директор А.Марчишина

 

середа, 12 Грудня 2018 13:26 | Переглядів: 268

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]