Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Вирішується питання про розміщення багатопрофільної лікарні у Василівському госпітальному окрузі

12 грудня поточного року голова районної ради Денис Калінін взяв участь у виїзному засіданні Госпітальної ради Василівського госпітального округу. Члени Госпітальної ради обговорили питання розташування багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування в окрузі. У роботі ради взяли участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Вікторія Клименко, міські голови Енергодара та Дніпрорудного, 

голови райдержадміністрацій Кам’янсько-Дніпровського, Великобілозерського, Василівського та Михайлівського районів, а також головні лікарі закладів охорони здоров’я Василівського госпітального округу. Очільник області наголосив, що в майбутньому, після остаточного об’єднання громад, у Запорізькій області заплановано створення п’яти - шести районів. Тому важливо, щоб багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування розташовувалася саме у м. Василівка. До того ж, за рішенням членів ради в окрузі можуть з’явитися кілька багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування.

- З втіленням у життя реформи децентралізації та подальшим об’єднанням районів ми маємо певні пропозиції Кабміну щодо подальших кроків. Проте я хочу, щоб ви розуміли, що це не штамп, обов’язковий до виконання. Це пропозиція, яку варто обміркувати та обговорити. Нині ми маємо визначитись, де у Василівському окрузі буде лікарня, яка об’єднає всі інші. Зараз є певні пропозиції щодо центру у Василівці. Так, у Дніпрорудному є своя чудова лікарня, але центром було б логічніше визначити саме Василівку. Тож, аби надалі не було розходжень, ми маємо детально розглянути цю ідею та зважити всі «за» і «проти», - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Начальник обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Микола Чуприна ознайомив присутніх із аналізом ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я Василівського госпітального округу. За його словами, в окрузі на сьогодні проживає 193253 особи, з них: діти (до 18 років) – 19%; молодь (18-35 років) – 22%; особи пенсійного віку (старше 60 років) – 22%.

За станом на 01.12.2018 року в межах Василівського госпітального округу наявні 908 стаціонарних ліжок у закладах охорони здоров’я: в Енергодарській СМСЧ №1 – 280, Василівській ЦРЛ – 165, Дніпрорудненській МЛ – 160, Кам’янсько-Дніпровській ЦРЛ – 156, ТМО Михайлівського району – 121 та у Великобілозерській ЦРЛ – 26. За 2017 рік у стаціонарах Василівського госпітального округу було проліковано 28981 пацієнта. Більшість із них - у СМСЧ №1 м. Енергодар (9564), Кам'янсько-Дніпровській ЦРЛ (5495) та Дніпрорудненській МЛ (5109).

Відділення екстреної медичної допомоги наявні лише в м. Енергодар, Кам’янці-Дніпровській та у смт Михайлівка. Найбільша чисельність багатопрофільних фахівців працює у СМСЧ №1 м. Енергодар (146 лікарів), у Василівській ЦРЛ – 61 та в Кам’янсько-Дніпровській ЦРЛ – 52.

У підсумку Микола Чуприна зазначив, що функціональні потужності діагностичної бази в закладах охорони здоров’я Василівського госпітального округу (рентген-апарати, ендоскопи, апарати УЗД) найбільше представлені в СМСЧ № 1 м. Енергодар. Діючі апарати МРТ, КТ в окрузі відсутні. Кількість пролікованих пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, інсультами в межах Василівського госпітального округу в Дніпрорудненській МЛ, Кам'янсько-Дніпровській ЦРЛ та СМСЧ №1 м. Енергодар майже однакова. За показниками надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим найбільш потужна база представлена в СМСЧ №1 м. Енергодар та Василівській ЦРЛ.

Довідково. В Запорізькій області затверджено п’ять госпітальних округів: Запорізький, Бердянський, Мелітопольський, Пологівський та Василівський, до яких входять і об’єднані територіальні громади. До складу Василівського госпітального округу Запорізької області входять чотири райони (Василівський, Великобілозерський, Михайлівський, Кам’янсько-Дніпровський) та м. Енергодар.

 

п'ятниця, 14 Грудня 2018 07:58 | Переглядів: 401

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]