Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Виробничий травматизм за 2018 рік у Василівському районі

У 2018 році до Василівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області надійшло 12 повідомлень про професійне захворювання та 13 повідомлень про нещасний випадок на виробництві, із них: один груповий випадок, в якому постраждало 6 працівників, два випадки зі смертельним наслідком та один випадок смерті внаслідок загального захворювання. 

За результатами розслідувань визнано такими, що пов’язані з виробництвом, 9 нещасних випадків (із них один груповий та два випадки зі смертельним наслідком) та 12 професійних захворювань. Аналіз причин нещасних випадків свідчить, що у виникненні нещасних випадків переважають організаційні причини – порушення трудової дисципліни, а саме: невиконання вимог інструкцій з охорони праці. Травматизм внаслідок невиконання вимог інструкцій з охорони праці свідчить про низьку виробничу дисципліну, неякісне навчання безпечним методам виконання робіт і проведення інструктажів, порушення режиму праці і відпочинку працюючих, недостатній контроль за дотриманням норм і правил охорони праці тощо.

Відповідно до Закону України «Про охорону праці», створення безпечних умов праці на виробництві покладено на роботодавця. Закликаємо керівників підприємств та інженерів з охорони праці якісно проводити заходи з охорони праці. Для створення безпечних умов праці на виробництві маєте можливість залучати страхового експерта з охорони праці Василівського відділення (вул. Театральна, 10, м. Василівка, Запорізька область, 71600, тел.: (06175) 7-20-71), який безкоштовно надасть допомогу:

- у розробленні актів з охорони праці, що діють у межах суб’єкта господарювання;

- у розробленні комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення стану умов безпеки праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійної захворюваності;

- у прийнятті участі як незалежний експерт в роботі комісій з випробувань та приймання в експлуатацію виробничих об’єктів, засобів виробництва та індивідуального захисту, апаратури та приладів контролю;

- у прийняті участі в роботі комісій з питань охорони праці підприємств та у комісіях із перевірки знань з питань охорони праці працівників.

Нещасний випадок легше попередити, вклавши кошти у створення безпечних умов праці, ніж нести моральну відповідальність та матеріальні витрати для допомоги потерпілим і відновлення пошкодженого обладнання.

 

Василівське відділення управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Запорізькій області

 

середа, 23 Січня 2019 14:29 | Переглядів: 300

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]