Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Афганський біль

Сьогодні, 14 лютого, напередодні відзначення 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану та Дня вшанування учасників локальних воєн в районному Центрі культури та дозвілля за участі голови районної ради Дениса Калініна та заступника голови районної ради Андрія Дашковського відбувся тематичний концерт-реквієм.

В пам’ятних та урочистих заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Валерій Кошеленко, Василівський міський голова Людмила Цибульняк, комісар Василівського військового комісаріату, підполковник Ігор Онищук, представники ветеранського активу та громадськості міста, працівники закладів та установ міста, учнівська молодь.

Представники місцевої влади теплими словами подякувати нашим землякам, ветеранам локальних війн, за відданість військовій присязі при виконанні інтернаціонального обов’язку в інших державах.

На знак вшанування світлої пам’яті тих наших земляків, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, всі присутні у залі схилили голови і вшанували їх хвилиною мовчання. Ось їх імена:

Сердюк Віктор Миколайович

Веселков Микола Олексійович

Гамашов Геннадій Іванович

Белицький Ігор Вікторович

Парамонов Андрій Вікторович

Ліщиновський Євген Дмитрович

Прожога Юрій Валерійович

У ході урочистих заходів за відданість військовій присязі, проявлені мужність, героїзм та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан Грамотою Запорізької обласної ради нагороджено Науменко Тетяну Євгеніївну, інспектора військово-облікового бюро апарату та виконавчого комітету Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області.

Крім того, за відданість військовій присязі, проявлені мужність, героїзм та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан Грамотою Василівської районної ради нагороджено:

- Лисенка Сергія Яковича - учасника бойових дій на території Республіки Афганістан;

- Машталяра Віктора Анатолійовича - учасника бойових дій на території Республіки Афганістан;

- Мосєєва Олександра Миколайовича - учасника бойових дій на території Республіки Афганістан;

- Пірожкова Сергія Володимировича - учасника бойових дій на території Республіки Афганістан;

- Сіденка Костянтина Миколайовича - учасника бойових дій на території Республіки Афганістан.

Подяку голови Василівської районної ради висловлено:

- Лисаку Валерію Миколайовичу - учаснику бойових дій на території Чехословаччини та Республіки Афганістан;

- Тарасову Анатолію Семеновичу - учаснику бойових дій на території Чехословаччини та Республіки Афганістан.

Вони пішли з Афганістану. Пішли гідно. Повернулися з того пекла звісно не такими, якими могли б бути без війни. Але не гіршими, а тільки кращими. Бо того, кого випробував Бог на міцність, чесність, вірність побратимам, ніякі сили не можуть зробити гіршими.

Тож давайте цінувати те що маємо, цінувати один одного і любити свою рідну землю. А до розуму миру і доброти нас може закликати тільки Пам'ять.

Після закінчення урочистого концерту заступник голови районної ради Андрій Дашковський прийняв участь у зустрічі з воїнами інтернаціоналістами на базі КЗ «Підгірненська ЗОШ І-ІІ ст.» Василіської районної ради Запорізької області та відвідав матір загиблого воїна-афганця Любов Білецьку.

 

четвер, 14 Лютого 2019 14:11 | Переглядів: 512

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]