Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

КЕРІВНИКАМ СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВ!

Запорізька торгово-промислова палата пропонує послуги з підготовки висновку про форс-мажорні обставини, пов'язані з несприятливими погодними умовами. Для отримання вказаного висновку сільськогосподарському підприємству необхідно надати ЗТПП такі документи:

акт обстеження посівів, розрахунки збитків у зв'язку із загибеллю посівів, довідку райстатуправління про кількість засіяних та загиблих площ сільгоспкультур (ф.ф. 3сг, 4сг, 7сг, 29сг), довідку райфінуправління про відсутність дотацій з районного бюджету на загибель озимих культур, свідоцтво про реєстрацію підприємства, витяг з протоколу засідання районної комісії з надзвичайних ситуацій, довідку з обласного Гідрометеоцентру про погодні умови.

Вартість послуги з надання висновку — 1700 грн.

За довідками звертатися в юридичний відділ ЗТПП за тел.: 233-05-73; 223-11-72.

Поряд з цим хочу наголосити: даний висновок є особливо актуальним у зв’язку із складними цьогорічними погодними умовами, які істотно вплинули на можливість виконання агропромисловими підприємствами своїх фінансових та договірних зобов’язань. Саме наявність висновку про форс-мажорні обставини є підставою для ряду операцій. Зокрема, якщо ви маєте кредит, то отримаєте відстрочку платежів за тілом кредиту. Є можливість списання заборгованості по орендній платі як безнадійного боргу. Можна перенести терміни виконання зобов’язань брокеру-продавця і терміни виконання зобов’язань постачальника на строк дії форм-мажорних обставин. Не виключено зменшення суми поточних розрахунків за паї на майбутній період. і відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу платника податків, списання безнадійного податкового боргу, у т.ч. пені та штрафних санкцій, нарахованих на такий податковий борг, що виник внаслідок форс-мажорних обставин.

Тож не треба боятися, а слід добиватися свого і належним чином оформити всі документи. Правовий захист забезпечений кожному, хто дійсно втратив цьогорік багато, працюючи на землі — вклав великі кошти, а урожай отримав мізерний. Сьогодні закон захищає сільгоспвиробника, який постраждав внаслідок негоди. Не зволікайте, а оформляйте висновок про форс-мажорні обставини, пов’язані з несприятливими погодними умовами і отримуйте підтримку.


Василь ЗАЙЦЕВ, в.о. начальника управління АПР.

 

 

середа, 18 Липня 2012 16:28 | Переглядів: 927

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]