Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

З перших вуст

5 питань міському голові

Напередодні головного свята Дніпрорудного міський голова Є.С.Матвєєв відповів на питання жителів міста.

- Євген Сергійович, що із запланованого на цей рік вже зроблено, а що ще чекає своєї черги? На чому робите акцент?

 

- Цього року ми планували серйозно зайнятися ремонтом міських доріг, зокрема - відремонтувати внутрішньоквартальні дороги. На даний момент ці роботи виконані майже у повному обсязі: на кошти ЗАТ ЗЗРК відремонтовано дорожнє покриття 1, 2 і 3 мікрорайонів, селища Дружба. У повному розпалі ремонт внутрішньоквартальних доріг по вул. Молодіжна, 3 і 4. Крім грошей залізорудного комбінату, ми плануємо використовувати державні кошти, які підуть на капітальний ремонт доріг вулиць Комсомольської, Ентузіастів, Нижній, а також на ямковий ремонт по вул. Шахтарська.

Відремонтовані і здані в експлуатацію три ліфти по вул. Комсомольська, 21 (8-й під'їзд) і по вул. Леніна, 12А (1-і 2-й під'їзди).

Виконано капітальний ремонт покрівлі по вул. Леніна, 14, всі поточні ремонти покрівель виконані в повному обсязі.

Також виконаний план заміни трубопроводів тепломереж в першому мікрорайоні, асфальт відновлений. Зроблено капітальний ремонт самопливного колектора сел. Дружба.

Що стосується подальшої роботи. Вже підготовлена вся документація на завершення другої частини капремонту інфекційного відділення та приміщення моргу в міській лікарні, а також на капремонт покрівлі та навчального корпусу гімназії «Софія» по вул. Шахтарська, 2 і на поточний ремонт шести протирадіаційних укриттів.

Крім того, у другому півріччі буде виконаний капітальний ремонт каналізаційно-дощової насосної. З обласного бюджету на це виділено 5 млн. 750 тис. грн., оголошено тендер на виконання робіт.

- Як комунальні підприємства міста готуються до зими? Чи виникають складнощі?

- В цьому році КП «Дніпрорудненські теплові мережі» зроблений акцент на плановий ремонт аварійних мереж. Зараз ведуться роботи з мереж і комунікацій в 2 і 3 мікрорайоні, які триватимуть до вересня, проводиться аудит гідравлічної системи (перед запуском мереж виконаємо її налагодження), підготовка внутрішньобудинкових мереж до опалювального сезону. Міська котельня в цьому році вже не потребує великих фінансових вливань - тільки на поточне обслуговування, оскільки її реконструкція повністю завершена.

Інша наша комунальне підприємство, КУП «Наш дім», зіткнулося з великою проблемою - вкрай незадовільною оплатою населенням за спожиті послуги. І це породжує замкнуте коло: підприємство не може якісно надавати послуги, не може розрахуватися з податками, люди не отримують зарплату, а невдоволення населення зростає все більше...

Найболючіше питання на даний момент - водопостачання, особливо в 2-3 поверхових будинках по ул.Летняя селища Дружба. Сподіваємося, що протягом двох тижнів буде виконаний монтаж насосної станції, і ця проблема буде вирішена.

Місту виділені асигнування на заміну трубопроводів від залізниці до пам'ятника «Героїв праці» і від пам'ятника до міської площі в сумі 4 млн. 11 тис. грн., а також «Облводоканалу» - на поточний ремонт комунікацій по трасі ЗЗРК - Дніпрорудне в сумі 1 млн. 700 тис. грн.

- Після цих заходів місто, нарешті, перестане лихоманити від нескінченних проблем з водою?

- Ні. І ось чому. Протяжність нашого водоводу становить 25 км, в цьому році ми будемо змінювати лише 5-6 км - це найбільш складні ділянки, на яких часто виникають аварії. Щоб повністю замінити водовід, знадобиться не один рік і не один мільйон фінансових коштів. Але те, що ми збираємося зробити в цьому році - вже добре.

- Коли ж будуть затверджені нові тарифи на послуги теплопостачання?

- Це питання застопорився на рівні Національної комісії з регулювання ринку комунальних послуг, і, швидше за все, до закінчення виборів нових тарифів не буде. Ми звернулися до куратора нашій території - заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимиру Бандурову з проханням допомогти прискорити затвердження тарифів комісією, адже він теж зацікавлений у якнайшвидшому вирішенні нашої досить актуальної проблеми.

- Чи порадують днепрорудненцев на День міста працюючим фонтаном?

- Наше завдання - запустити фонтан вже цього літа. Конкретну дату називати не буду - боюся не укластися, але скажу лише, що в цьому році ми не робимо акцент на День міста. В Дніпрорудному накопичилося багато проблем, і їх потрібно терміново вирішувати, так що нам зараз не до широких гулянь. Почекаємо ювілейного року.


Олена СИРОВА.

 

середа, 18 Липня 2012 16:40 | Переглядів: 895

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]