Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Життя потрібно берегти

Найбільше побоювання викликає на сьогоднішній день наркоманія серед неповнолітніх. Такого роду наркоманія визнана самим страшним її видом. Враховуючи той факт, що таке захворювання в підлітковому віці переноситься набагато складніше, ніж у більш старшому віці, можна сказати, що це дуже важка форма наркоманії. Саме у зв'язку з цим дитяча наркоманія та алкоголізм, на жаль, практично не піддаються лікуванню.

Причинами наркотизації неповнолітніх стає бажання підлітків вести, як їм здається, самостійний та дорослий спосіб життя. Так, одним з факторів можна вважати і "моду суспільства". Зараз серед молоді дуже важливо бути схожим на однолітків, не відбиватися від компанії.

Щоб зменшити показник поширення наркоманії серед подібної вікової категорії, в навчальних закладах необхідно постійно проводити профілактичні заходи із застосуванням прогресивних форм та методів роботи. Крім цього профілактичні заходи повинні проводитись і в родинах. Батькам треба пам’ятати про те, що, пропагуючи щодня здоровий спосіб життя у своїй сім'ї, вони часто можуть ефективно попереджати можливість розвитку наркоманії у неповнолітніх.

Традиційно Василівським районним ЦСССДМ проводяться профілактичні місячники на базі учбових закладів Василівського району.

У лютому 2019 року профілактичні бесіди з учнями «Молодь проти наркотиків» та відеолекторії були проведені фахівцями із соціальної роботи в загальноосвітніх школах та професійних ліцеях м. Василівки, м. Дніпрорудне,

смт. Степногірськ, сіл Балки, Скельки. Загалом фахівцями охоплено роботою 7 учбових закладів району, проведено 7 групових заходів в яких прийняли участь 192 учні.

Під час відвідувань сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, фахівці попереджали членів сімей про небезпеку наркотичної залежності, говорили про збереження здоров’я дітей, проводили бесіди щодо відповідального батьківства. Спеціалісти охопили 54 родини (131 особа).

Практичний досвід профілактичної роботи свідчить про те, що подібні заходи допомагають дітям обрати здоровий спосіб життя.

 

понеділок, 04 Березня 2019 15:34 | Переглядів: 328

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]