Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В Запорізькій області після участі у громадських роботах кожен другий знаходить постійну зайнятість

Державна служба зайнятості широко застосовує у своїй діяльності активні заходи сприяння зайнятості, однією з них, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», є залучення незайнятого населення до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Незважаючи на те, що громадські роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, але на людину, яка бере участь в таких роботах поширюються всі соціальні гарантії (оплачуються внески і податки, лікарняний, умови праці відповідають встановленим законодавчим нормам). Оплата здійснюється за фактично виконану роботу. В цей же час безробітним продовжує виплачуватися допомога по безробіттю, якщо, згідно закону, вона їм належить. Громадські роботи - це свого роду додатковий заробіток.

«Для багатьох безробітних, які працюють на тимчасових робочих місцях, при успішному виконанні робіт, така робота може стати постійною. Так, зі 114 осіб, що приймали участь саме в громадських роботах з початку поточного року - 67 осіб було працевлаштовано на постійне робоче місце. Тобто - кожний другий. Також такі роботи тимчасового характеру за участю безробітних громадян, дозволяють органам місцевої влади вирішувати першочергові соціальні проблеми територій», - зазначає очільник Запорізької обласної служби зайнятості Ірина Дуднік.

Служба зайнятості Запорізької області особливу увагу приділяє видам громадських робіт соціальної спрямованості, а саме:

- надання допомоги сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту;

- надання соціальних послуг особам, які їх потребують,

- інформування населення про субсидії.

Громадські роботи по наданню соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей наразі проводяться за декількома напрямками.

В сільських радах безробітні допомогають в упорядковуванні території домогосподарств членів сімей учасників АТО, завезенні корму для домашніх тварин, прибиранні приміщень господарчих будівель, заготовленні палива, дрібному ремонті будівель, внесенні за дорученням плати за комунальні послуги.

В Управлінні соціального захисту населення безробітні забезпечують інформаційну роботу з учасниками АТО та їх сім’ями, сім’ями загиблих учасників АТО та інвалідами щодо належних їм пільг, надають допомогу в зборі, доставці та оформленні документів до надавачів послуг. Крім того, безробітні, які задіяні у виконанні громадських робіт соціальної направленості допомагають в оформленні належних одноразових грошових допомог.

Безробітні повністю забезпечують збір пакетів документів для отримання компенсації за землю всім учасникам АТО, та окремо надають допомогу в зборі документів для надання житла за рахунок обласного бюджету учасникам АТО

Телефон для довідок: відділ взаємодії з роботодавцями Василівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості, (06175)74018, (06175)74111

 

середа, 06 Березня 2019 13:55 | Переглядів: 261

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]