Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Засідання сесії районної ради

Cьогодні, під головуванням голови районної ради Дениса Калініна, в районній раді відбулось засідання тридцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання. В роботі сесій взяли участь: голова районної державної адміністрації Валерій Кошеленко, перший заступник голови районної державної адміністрації Андрій Холоша, заступник голови районної державної адміністрації Василь Зайцев,

заступник голови районної державної адміністрації Василь Зайцев, керівники органів місцевого самоврядування району, депутати місцевих рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, керівники комунальних закладів та установ районної ради. Крім того, на пленарному засіданні були присутні представники громадськості – члени робочої групи з питання будівництва полігону твердих побутових відходів Юлія Савельєва та Микола Завадський.

В сесійному залі були присутні 27 депутатів районної ради.

На початку роботи сесії головою районної ради Денисом Калініним та головою райдержадміністрації Валерієм Кошеленко проведено нагородження.

За багаторічну сумлінну працю, відповідальне ставлення до виконання посадових обов’язків, активну громадську діяльність та з нагоди життєвого ювілею Грамотою Василівської районної ради нагороджено Назаренка Сергія Анатолійовича, депутата Василівської районної ради Запорізької області.

За багаторічну сумлінну працю, відповідальне ставлення до виконання посадових обов’язків та з нагоди життєвого ювілею висловлено Подяку голови Василівської районної ради:

- Горовій Олені Олександрівні, заступнику головного лікаря з медичного обслуговування населення комунальної установи «Василівська центральна районна лікарня» Василівської районної ради Запорізької області;

- Марчишиній Анжелі Леонідівні, директору Василівського районного центру соціальної служби для сімей, дітей та молоді;

- Сорокіній Олені Олександрівні, депутату Василівської міської ради Запорізької області.

Перед розглядом питань черги денної, про результати діяльності прокуратури присутніх у сесійній залі проінформував керівник Енергодарської прокуратури Дмитро Троцик.

Далі, слово для виступу було надано депутату районної ради, голові постійної комісії з питань законності та боротьби із злочинністю Анатолію Шевченку для питань керівнику Енергодарської прокуратури та інформування присутніх з низки гострих питань.

Першим питання черги денної розглядали звіт райдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Василівського району на 2018 рік. Доповідав Андрій Холоша, перший заступник голови райдержадміністрації.

Наступним, розглядали блок бюджетних питань з яких доповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Людмила Величко.

Активно депутати обговорювали питання виділення коштів на співфінансування будівництва амбулаторій у с.Приморське та Кам’янське. Проігнорувавши рішення бюджетної комісії, яка 21 березня 2019 року погодила виділення коштів у сумі 768 тис.грн. (ця сума із самого початку мала бути виділена та була виділена, але не освоєна підрядником у 2018 році), районна державна адміністрація у поданому на розгляд депутатів проекті рішення вимагала набагато більшу суму (1 268 тис.грн.), пояснюючи її збільшення зростанням тарифів та розцінок. Хоча , як вже було зазначено, районна рада виділила всі необхідні кошти, що з самого початку замовлялися у повному обсязі ще у 2018 році. Нажаль, компромісу досягти не вдалося. Причина – відсутність компетентних, фахових обґрунтувань із боку виконавчої влади стосовно значного збільшення суми співфінансування та цілком природне бажання депутатів отримати вичерпну, прозору, аргументовану інформацію. Наслідком такої позиції стало неприйняття радою будь якого рішення, виділення коштів відкладено до наступної сесії.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Олег Ошурков доповів з питання «Про встановлення надбавки за вислугу років голові районної ради».

З питання створення робочої групи з вивчення питання будівництва полігону твердих побутових відходів на території м. Василівка виступив Анатолій Шевченко, голова постійної комісії районної ради з питань законності та боротьби із злочинністю.

Загалом депутатами районної ради сьогодні було розглянуто 44 питання черги денної, частина яких була проголосована пакетним голосуванням.

 

 

середа, 27 Березня 2019 15:19 | Переглядів: 816

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]