Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Полігон ТПВ у Василівці: будувати чи ні – депутати облради розбирались на місці

Для ознайомлення із ситуацією навколо будівництва полігону твердих побутових відходів по вул. Невського у м. Василівка Запорізької області члени робочої групи з вивчення проблемних питань будівництва полігону твердих побутових відходів на території Василівського району Запорізької області та можливих шляхів їх вирішення виїхали на місце.

Напередодні депутати Запорізької обласної ради Дмитро Майстро, Микола Барзіон, Роман Кузьменко, Катерина Луценко, а також голова Василівської районної ради Денис Калінін, які входять до складу робочої групи, а також начальник відділу розвитку місцевого самоврядування управління з питань місцевого самоврядування та реформування адміністративно-територіального устрою виконавчого апарату Запорізької обласної ради Олена Курілова побували на місці будівництва об'єкту, на який тільки цього року з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділено 1,5 млн. грн.

 Нагадаємо, відповідно до договору, укладеному департаментом капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації з підрядною організацією, будівництво мало б бути завершеним в листопаді цього року. Сьогодні роботи на об’єкті не проводяться. Адже, згідно з новими вимогами законодавства, будівництво такого об’єкту підлягає оцінці впливу на довкілля. За законом, така процедура триває 180 днів. Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля щодо будівництва полігону ТПВ у м. Василівка Запорізької області оприлюднене департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації у Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля 17 липня 2019 року. Тож, замовники і виконавці будівництва чекають на офіційний висновок щодо впливу будівництва полігону на довкілля.

 Під час виїзної наради депутати поспілкувались із представниками громадськості, - люди висловили своє категоричне «проти» будівництва полігону ТПВ через те, що від нього до найближчого житлового будинку – всього лише 870 метрів. Крім того, будівництво полігону, на думку місцевих жителів, призведе до забруднення ґрунтових вод – а більшість василівців використовують в побуті колодязну воду.

 Як зазначив голова робочої групи Дмитро Майстро, за результатами виїзного засідання одноголосно вирішено, що крапку в цьому питанні можна поставити лише після проведення громадських слухань та отримання офіційної оцінки впливу об’єкту будівництва на довкілля.

 

За матеріалами відділу комунікацій Запорізької обласної ради

п'ятниця, 13 Вересня 2019 15:27 | Переглядів: 327

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]