Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Порядок отримання технічних засобів реабілітації особами з інвалідністю

Забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій громадян технічними та іншими засобами реабілітації здійснюється відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2018 року №321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів».

Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації здійснюється безкоштовно відповідно до медичних показань.

До технічних та інших засобів реабілітації відносяться:

- протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття;

- спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;

- засоби для пересування;

- допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;

- меблі та оснащення;

- спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Для взяття на облік та отримання направлення на виготовлення технічних засобів реабілітації особи з інвалідністю, законні представники дітей з інвалідністю звертаються до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації чи фактичного проживання.

Особи похилого віку забезпечуються протезами верхніх та нижніх кінцівок, спеціальними засобами для самообслуговування та догляду, які є обов'язковими для застосування у разі забезпечення такими протезами.

Підставою для взяття на облік на забезпечення технічними засобами реабілітації є:

для осіб з інвалідністю — індивідуальна програма реабілітації, яка визначається медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) (для осіб з інвалідністю, група яких установлена до 1 січня 2007 р. як безстрокова або строк дії якої не закінчився, медичні показання можуть також визначатися згідно висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК));

для дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, дітей з порушеннями опорно-рухового апарату — висновок ЛКК лікувально-профілактичних закладів;

для постраждалих внаслідок антитерористичної операції, яким не встановлено інвалідність, — рішення військово-лікарської комісії (ВЛК) чи висновок ЛКК.

Для забезпечення кріслами колісними з електроприводом до управління соціального захисту населення подається медичний висновок облМСЕК.

Важливо зазначити, що підбір засобів реабілітації проводиться індивідуально для кожної особи з інвалідністю за допомогою електронного каталогу. Каталог дозволяє з урахуванням потреб особи, її параметрів та ступеню обмеження обрати перелік засобів, які максимально будуть відповідати її потребам, каталог розміщено за посиланням http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs/, з яким можна ознайомитися самостійно.

 

четвер, 24 Жовтня 2019 15:04 | Переглядів: 144

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]