Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Інформація для пільговиків: що варто знати про монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг

1. Які зміни започатковані у наданні пільг на оплату житлово-комунальних послуг з жовтня 2019 року? Починаючи з 1 жовтня 2019 року діє новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Пільги надаються у грошовій готівковій або безготівковій формі.

При цьому, порядок розрахунку суми пільги залишається незмінним та визначається, як і раніше в залежності від:розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом (зокрема, для осіб з інвалідністю внаслідок війни – це 100-відсоткова знижка, учасників бойових дій –75-відсоткова, учасників війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 50-відсоткова; дітей війни – 25-відсоткова); кількості членів сім'ї пільговика, на яких відповідно до законодавства поширюються пільги;

з урахуванням встановлених цін/тарифів (внесків) на житлово-комунальні послуги; соціальних нормативів.

 2. Як отримати монетизовану пільгу на оплату житлово-комунальних послуг готівкою?

Пільговикам, які до 15 жовтня, як це передбачено діючим порядком, подали до управлінь соцзахисту відповідну заяву, пільги виплачуватимуться готівкою у спосіб виплати, зазначений у заяві (через банківські установи або виплатні об'єкти АТ "Укрпошта").

Термін отримання коштів за жовтень: з 4 по 25 листопада.

Важливо! Наступний термін подачі заяв до 15 травня – в такому разі пільги готівкою надаватимуться з початку неопалювального періоду.

 3. Який механізм надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг у безготівковій формі?

Пільги у грошовій безготівковій формі призначаються без звернення пільговика.

Кошти за надані пільги у безготівковій формі (в межах загальної суми пільг, визначених законодавством) перераховуються надавачам послуг через АТ "Ощадбанк" щомісячно до 18 числа наступного місяця (за жовтень – до 18 листопада), у встановленій законодавством послідовності: опалення, гаряче водопостачання, централізоване водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання для приготування їжі та підігріву води, вивезення побутових відходів, послуги з управління багатоквартирним будинком.

Важливо! Зекономлені кошти можна буде отримати за підсумками опалювального сезону (раз на рік) по залишкам, які утворилися станом на 1 червня через АТ "Ощадбанк".

 

Управління соціального захисту населення РДА

 

понеділок, 11 Листопада 2019 08:03 | Переглядів: 395

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]