Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Проведено семінар-практикум

Щороку 14 листопада світова громадськість відзначає День логопеда, поціновуючи працю педагогів, які допомагають дітям долати мовленнєві порушення. З нагоди свята на базі КДНЗ № 7 «Теремок» комбінованого типу ДМР ЗО фахівцями Василівського інклюзивно-ресурсного центру за участю вчителів-логопедів закладів освіти Василівського району було проведено семінар-практикум з теми «Мистецтво говорити. Дієві способи (техніки), що допомагають правильно та красиво висловлюватись».

Програма семінару охоплювала теоретичні питання, що сприяють формуванню правильної звуковимови шляхом артикуляційної гімнастики (Паненко О.В., вчитель-логопед КЗ «ІРЦ»); значення дихання як джерела утворення звуків (Фітак Н.В., вчитель-логопед КЗ «ІРЦ»); якості розвинення голосу, його природа та різновиди (Сабліна А.В., вчитель-логопед КДНЗ «Сонечко» (ясла-садок) загальнорозвиваючого типу Балківської сільської ради); розглянуто особливості розвитку дикції у дітей (Лютикова Н.В., вчитель-логопед КДНЗ № 2 «Джерельце» Степногірської селищної ради); акцентовано увагу на інтонаційно-виразних засобах мовлення (Носенко Л.М., вчитель-логопед КЗ «Дніпрорудненська СШ І-ІІІ ст. «Світоч»).

Цікавим та змістовним був практичний блок «Методичний фестиваль», де учасники семінару-практикуму продемонстрували комплекс вправ на артикуляційну гімнастику («Олівець», «Сценічна мова, артикуляція»), дихальні ігри («Хто вище?» та «Будинок, який збудував Джек»), ігри на розвиток сили, висоти та благозвучності голосу («Відгук» та «Голосні звуки по спіралі»), дикційні вправи («Бегемотики», «Сонечко», «Впізнай по голосу»), а також провели ряд дидактичних ігор на розвиток інтонаційної виразності.

Під час проведення «круглого столу» учасники заходу обмінялися думками, сформулювали рекомендації щодо використання в роботі з дітьми ефективних форм та методів роботи з метою правильного висловлювання.

Захід пройшов у святковій атмосфері та не залишив байдужим жодного із присутніх.

 

 

п'ятниця, 15 Листопада 2019 09:22 | Переглядів: 370

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]