Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Що варто знати про монетизацію пільг

Згідно із Законом України "Про житлово-комунальні послуги" споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця. У листопаді споживачі здійснюють оплату житлово-комунальних послуг за жовтень. При цьому, починаючи з листопада 2019 року, квитанції за комунальні послуги будуть відображати повний розмір платежу, без урахування пільг.

Це пов'язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який почав діяти з 1 жовтня 2019 року. Пільги надаються у грошовій готівковій або безготівковій формі.

Наголошуємо, порядок розрахунку суми пільги, залишається незмінним та, як і раніше, залежить від: розміру пільгової знижки (100%, 75%, 50%, 25%); кількості членів сім'ї пільговика, на яких поширюються пільги; цін/тарифів (внесків) на послуги та соціальних нормативів.

Відтепер пільга розраховується у грошовій формі управлінням соціального захисту населення.

Пільговикам, які до 15 жовтня подали заяву до управління на отримання пільги готівкою, виплата здійснюється у готівковій формі з початку опалювального сезону у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

Виплата пільги в готівковій формі за жовтень розпочалася та триватиме по 25 листопада.

Наступний термін подачі заяв до 15 травня – в такому разі пільги готівкою надаватимуться з початку неопалювального періоду.

Пільги у грошовій безготівковій формі призначаються без звернення пільговика.

Кошти за надані пільги у безготівковій формі (в межах загальної суми пільг, визначених законодавством) перераховуються надавачам послуг через АТ "Ощадбанк" щомісячно до 18 числа наступного місяця, у встановленій законодавством послідовності: опалення, гаряче водопостачання, централізоване водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання для приготування їжі та підігріву води, вивезення побутових відходів, послуги з управління багатоквартирним будинком.

Щомісяця надавачі комунальних послуг для АТ "Ощадбанк" формуватимуть он-лайн платіжку пільговика. Банк згідно з наданою інформацією перераховуватиме їм пільгу.

За наявності даних про номер мобільного телефону пільговик після 18 числа отримає смс-повідомлення від банку про проведені платежі: про загальний розмір пільги та суми до сплати за конкретну послугу або послуги (у разі, якщо перерахована у визначеній послідовності загальна сума пільги не покрила вартість фактично спожитих послуг). Оплата за комунальні послуги проводиться безпосередньо пільговиком після отримання смс-повідомлення.

Зразок смс-повідомлення

Pilga 1651.40

ne pokryla

Electryka 38.60

Gaz 67.53

Gytlo 86.72

Detali v kabineti

Зміст смс-повідомлення

Пільга 1651 грн. 40 коп. – загальний розмір пільги

Електропостачання – 38,60 грн.

Газопостачання – 67,53 грн.

Послуга з управління

багатоквартирним будинком

(квартплата) – 86,72 грн. Суми за послуги, які необхідно пільговику сплатити самостійно

 

Розрахована в межах норм, сума пільги на оплату всіх житлово-комунальних послуг для учасника бойових дій становить - 1651,40 грн.* (це загальна сума пільгової знижки у розмірі 75% за всіма видами послуг, якими користується пільговик, в межах соціальної норми).

Оскільки пільга нарахована у розмірі 1651,40 грн., а плата за опалення складає 1250 гривень, то сума за опалення буде перерахована у повному обсязі за рахунок пільги.

За водопостачання сума нарахувань складає 290 гривень – вона також буде покрита за рахунок пільги у повному обсязі.

Далі залишок коштів буде перераховано не в повному обсязі.

Якщо за електропостачання нараховано 150 гривень - за рахунок пільги буде оплачено 111,40 гривень. (38,60 грн. сплачує самостійно).

Інші послуги газопостачання на плиту, вивіз сміття, управління будинком пільговик теж оплачує самостійно.

Звертаємо увагу, що у кожному конкретному випадку розмір суми пільг залежить від розміру пільгової знижки, визначеної законодавством, кількості членів сім'ї пільговика, на яких поширюється пільга, а також переліку послуг, якими користується пільговик та розміру опалювальної площі житла.

Наголошуємо! Пільговики зобов'язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої на підприємства-надавачі послуг або виплаченої готівкою.

Надання додаткової інформації проводиться:

з питань щодо спожитих послуг, нарахованих сум за послуги, розміру заборгованості (переплати) – підприємствами-надавачами комунальних послуг.

з питань щодо перерахування банком коштів за надані пільги організаціям-надавачам комунальних послуг – АТ "Ощадбанк": (контакт-центр 0 800 210 800);

з питань щодо призначення та визначення розміру пільг – управліннями соціального захисту населення, за місцем отримання пільг.

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року.

У такому разі рекомендуємо звернутися до управління соціального захисту населення для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.

 

понеділок, 18 Листопада 2019 09:57 | Переглядів: 333

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]