Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Особливості організації роботи груп компенсуючого типу в умовах закладу дошкільної освіти

20.11.2019 на базі КДНЗ № 2 «Оленка» комбінованого типу ДМР ЗО проведено практичний семінар для інструкторів з фізичної культури закладів дошкільної освіти району з теми «Особливості організації роботи груп компенсуючого типу в умовах закладу дошкільної освіти». Здоров’я дітей є одним із основних джерел щастя, радості і повноцінного життя батьків, педагогів та суспільства в цілому. Останнім часом чітко спостерігаються такі фактори, які впливають на стан здоров я малечі, а саме: зростання навчального навантаження, вільний час діти все більше проводять за переглядом мультфільмів, за комп’ютерними іграми. 

Усе це призводить до гіподинамії, порушення постави, порушення зору, плоскостопості, що на даний час є актуальною проблемою та приводить до подальшого погіршення фізичного розвитку.

Завдання ж навчального закладу – зберегти, зміцнити здоров’я дітей, сформувати в них відповідальне ставлення до власного здоров’я. І тому інструкторам з фізичної культури закладів дошкільної освіти необхідно ставити за мету постійно і систематично зберігати і зміцнювати здоров’я вихованців.

Саме тому учасники семінару розглянули дану проблему.

Під час проведення заходу Дон Л.В, завідувач даного закладу розкрила систему роботи груп компенсуючого типу для дітей з порушенням опорно-рухового апарату; сестра медична з ЛФК Юлія Чумаченко за участю батьків та діточок продемонструвала комплекс вправ коригувальної ранкової гімнастики з елементами йоги, що сприяють формуванню правильної постави у дітей та попередження плоскостопості. Вихователь групи середнього дошкільного віку Наталія Фуга разом із малечею, використовуючи доріжки здоров’я, модульну доріжку «Ортодон», торбинки із сіллю, соляний органайзер та інші засоби, продовжила корекційну роботу з формування правильної постави у дітей та профілактики плоскостопості.

Дмитро Васильченко, вчитель-реабілітолог Василівського інклюзивно-ресурсного центру, акцентував увагу на тому, що головним пріоритетом у практиці роботи закладу дошкільного освіти є співпраця з батьками вихованців. Особливу увагу спеціаліст приділив формуванню правильної постави та профілактиці плоскостопості у дітей дошкільного віку шляхом коригувальної гімнастики та правильного харчування (розкрив фактори, що впливають на формування постави, розповів про плоскостопість та причини її виникнення, показав вправи для корекції бічних викривлень хребта, вправи для корекції спини, профілактики та корекції плоскостопості у дітей).

Алла Нестор, директор Василівського інклюзивно-ресурсного центру, підсумовуючи проведені майстер-класи, зазначила, що актуальність даної теми важлива, адже здоров’я дітей багато в чому залежить від постановки фізичної культури в сім’ї та в дитячих установах. Необхідно домагатися, щоб діти відчували потребу у фізичних вправах так само, як у щоденному споживанні їжі. А застосування почутої інформації та правильно підібраного комплексу вправ з ЛФК можна використовувати з метою профілактики та усунень відхилень в роботі опорно-рухового апарату.

Тому з метою пропаганди здорового способу життя в родині з батьками вихованців необхідно систематично проводити бесіди та консультації, залучаючи батьків до практичних форм роботи з дітьми по формуванню всебічно розвиненої, здорової особистості. Це дозволяє сформувати у батьків свідоме ставлення до виховання в родині повноцінної, фізично здорової дитини.

Даний захід не залишив байдужим жодного із присутніх.

 

 

середа, 20 Листопада 2019 16:39 | Переглядів: 255

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]